21. jaanuar 2004

vasika-seenekaste

külmkapp oli mu sõber täna :) lisaks vasikale leidsin sealt ka marineeritud metsaseente purgi, mis juba mõnda aega lahti olnud ja söömist ootas.
ühtlasi jõudsin jälle ammuteada tõdedeni, et kui osta vasikat lihakeha tükina, siis ei ole mitte kõik tükid fileed ning kelmetest puhastamine on tüütu.
kogused on silma järgi :)

0,5kg vasikaliha
300g marineeritud (metsa)seeni
paar küüslauguküünt
peotäis värsket tüümiani
pisut punast veini (võib magusam olla)
2spl mett
õli, vett, piima, sojakastet
soola, pipart, rosmariini

peale kelmetest puhastamist lõikasin vasikast sellised kenad pisikesed soustitükid. koorisin küüslaugud ja jätsin hetkeks ootele. õli pannile, pann kuumaks, lihatükid peale, segades pruunistada. mingi hetk pressida küslad sinna peale puruks. kui mahl hakkab lihast välja tulema, siis natuke pipart peale, segada. törts punast veini pannile. mmmm.. kui hea lõhn! hetk kuumutada, siis seened ja natuke seenevedelikku, hakitud tüümian kohe järgi ja kui on, siis tsipake rosmariini ka. kuumus maha ja kaane alla. minuti 5 pärast lisasin mee ning uuesti kaas peale. nii. haudub seal kenasti, kuni liha saab pehmeks .. või natuke kauem. aegajalt võib natuke vett lisada. lõpupoole sorts piima ka ja soja läks kohe järgi. päris lõpus veel tsipake soola.
hea sai. pann söödi tühjaks :)

kribas pilleriin 01.21.04 00:09
arvamused
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)