8. märts 2004

kana-püreesupp

va laiskus ei lase jälle mingit oma retsepti siia kribada, kopi-paste on märksa lihtsam :P Volksu varasalvest niisiis.

Püreesuppe püütakse pakkuda viimasel ajal kõikvõimalikes söögikohtades. reeglina on nood maitsetud plödid. Tehke kodus ise.

"Ujuv tibu"

2 supilusikut taluvõid (võib olla ka light-margariin, kaalujälgijad!)
1 hakitud keskmine sibul
3 sellerivart, hakitud ka
3 supilusikut nisupüüli
4 klaasi vett
1 kanafilee
1 keskmine kartul
4 teelusikat kanabuljooni pulbrit (kaks kuubikumi)
400 g. sparglivõsusid, puhastet ja hakitud kenasti
100 g. 10% rõõska koort
1 teelusik soyasousti
teelusikuotsaga musta tolmpipart
teelusikuotsaga valget tolmpipart

Või või mingi lait-margariin kokapotti sulama. Pane manu sibul ja hakitud seller ning poputa neid kuumaga nii 4-5 minti. Lisa jupphaaval saputades jahu, segades kogu aeg. Kupata minuti jagu ja är lase jahul klompi tõmmata. Lisa vesi, kanafilee ja buljoon. Jällegi sega ning lase kreemjaks. Tõsta keemiseni. Potti pikuti lõigutud (friikartula moodi) kartul ja hakitud spargel. Võta suur kuum maha ja hauta paarkümmend minti.
Nüüd panna valmis mikser, millega püreestad poti sisu. Püree nakstigi potti tagasi.
Rõõsk koor, sojasoust ja must ning valge pipar püreele manu panna ja supp keemiseni vedada.

Pääle supirohelust ning kõrvale röstleib. Soolasiiaga? :-)

Volks

kribas pilleriin 03.08.04 00:22
arvamused

kanafilee panen ühes tükis sisse sinna v? ;) kardula suurus on suht savi, sellest oleneb aint keetmise aeg, aga terve keedetud kanafileega jääb ilmselt keskmine nuimikser hätta ;)

kribas: Erik 03.09.04 13:47

ahjaa, seda veel, et ma tegin ka ükspääv püreesuppi (esimest korda elus kusjuures)

lõikasin kardulid ja porgandid peeneks (no ca miski 1x1 cm või nii) ja virutasin soolaga keema.
kui pehmed olid, kurnasin enamuse vedelikku pealt ära (tglt peaks nati rohkem alles jätma, jube paks tuli), lisasin nati pipart & muid maitseaineid näpuotsaga ning mikserdasin peeneks.

pott pliidile tagasi, murendasin sisse yhe ea tyki sinihallitusjuustu ja keetsin pisut pidevalt segades et juust ää sulaks. siis veel suti rõõska koort (mitte vahukoort - juust isegi rasvane :) ja veel minutike keeda ja oligi valmis.

valmimisaeg ca 15 minutit, maitse hea ehki pisut vänge (järgmine kord proovin suitsujuustuga), kõhtu täitis nigut jube, hest pisikesest taldrikust oli jupp aega kõht täis (erinevalt tavajuhtumitest)

vot nii, tee järgi :)

kribas: Erik 03.09.04 13:54

a no keegi ei keela sul fileed hakkida? ma nagu ei ootakski selle kohta juhtnööri, vaid laseks ikka filee ka tükkideks kohe ;)

kribas: pilleriin 03.10.04 00:39
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)