10. märts 2004

soe porgandi-paprikasalat

miskipärast ei olnud ma siiani kodus kana grillinud. tuli aga välja, et see täiesti õnnestub mu ahjus. aga kana kanaks, ma ei teinud sellega midagi erilist.
küll aga pakuksin välja lihtsa vahemeremaadest inspireeritud kuuma lisandi lihatoitude juurde.

4 keskmist porgandit
1-2 sibulat
2 paprikat (erivärvilised, siia sobib väga hästi 1 roheline paprika)
1 purk (ca 400g) purustatud tomateid või värskeid kooritud tomateid
natuke õli või võid
vahemere ürte (kas mõni pitsa- või itaalia segu või eraldi basiilikut, tüümiani, punet vm)
natuke soola-pipart
klaasike punast veini

puhastad aedviljad ja ribastad. siis sätid panni tulele ja lased üsna kuumaks. ma tegin malmwokis, aga küllap sobib ka muu paksema põhjaga mahukam pann. sort õli või tükike võid pannile, sibul peale. kuumutad korralikult segades. mõne hetke pärast porgand järgi. kuumust ma ei vähendanud, aga segasin üsna tihti. proovi mõnda porganditükki aegajalt hamba all, kui hakkab juba mõnus olema (mitte liiga pehme), siis lisa tomatid ning osa maitserohelist. lase keema ning lisa paprika ja vein. sega korralikult. vein aurustub ära, aga jätab hea maitse. natuke enne kuumuse mahakeeramist pane maitse järgi soola-pipart (palju pole vaja, aedviljadel on väga mõnus maitse niigi) ja ülejäänud maitseroheline. kindlasti soovitaks peale panna ka hakitud (kähar)peterselli.
liiga pehmeks ei tohi seda toitu lasta, eriti mitte paprikat, muidu on tulemus liiga letsholaadne. porgand ja paprika peaksid kergelt krõmpsud jääma ;)

kribas pilleriin 03.10.04 00:34
arvamused
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)