22. märts 2004

kapsa-hakklihasalat

loominguline paus sai sundlõpu. terve nädal õnnestus hiilida nii, et midagi korralikku süüa ei teinudki. natuke oli kappi kogunenud siit, natuke sealt .. ah, valetan, üks maksastroganov sai siiski reedel kokku keeratud. igatahes aga avastasin ma täna kapist hakkliha, millest juba eile plaanisin süüa teha, kuid asjaolude kokkusattumisel ei olnud tänaõhtuni teinud. vaatasin ja mõtsin, et homme võib selle hakkliha vist prügikasti lennutada.
esimene idee oli niisama sibulaga ära praadida ja leivaga ära süüa. sibulat hakkides läksid aga mõtted köögikappide ja nendes leiduva man ning lõpptulemusena valmis hoopiski selline salat:

300g hakkliha
1 keskmine sibul
veerand keskmist kapsast
pool purki maisikonservi
3 muna
2spl suhkrut
soola, jahvatatud pipart, maitserohelist, majoneesi, sinepit

lõika kapsas ribadeks ning sega suhkruga. jäta seisma ning valmista vahepeal ette muid aineid.
keeda munad kõvaks (ca 10 minutit keevas vees). sibul haki mitte-väga peenikeseks. pane pann tulele, lase kuumaks, hakkliha peale, kuumuta läbi. lisa natuke jahvatatud pipart ning kuumuta veel. kui hakkliha hakkab vett eraldama, lisa sibul ning koos sibulaga kuumuta veel umbes 5 minutit. jäta jahtuma.
sega kapsast puulusikaga surudes või käte vahel mudides. kapsas peaks pehmeks muutuma. kui veel pole, siis sega kuni muutub.
haki munad katki ja kalla kapsale, lisa mais ja jahtunud hakkliha (hakkliha vedelikku pole salatisse vaja). vala peale majonees, lisa maitse järgi sinepit ja soola ning maitserohelist. sega korralikult.
see salat on üsna toitev ning sobib eraldi toidukorraks, kõrvale sobivad väga hästi tomatisektorid :)

kribas pilleriin 03.22.04 00:59
arvamused

hommikul ärgates tekkis mul tunne, et ehk võiks natuke anananssi ka siia sisse panna. peab proovima.

kribas: pilleriin 03.22.04 10:40
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)