19. oktoober 2004

Liha ampsab ise

Vaat, kes seda enne näind, et lihatükk ise suu avab ning - ampsti - teeb.
Aga siin on säherdune, mille puhul teadagi köögikatid ja köögimatid silma säravaks ajavad. Eriti matid.

600 g vasika- või loomaliha
kõrvitsaseemneid
ohtralt küüslauku
100 g suitsupekki

Liha jupitage veits suuremaks kui guljashi-prae tükid, no nii 2 sentimeetrit külg. Siis parajast suskav nuga, millega tee tasku lihtükki. Pikikiudu! Tasku sisse peab mahtuma küüslauguküüs (või pool...), koorest vabastet kõrvitsaseeme ja tükike suitsupekki, suts soolagi.

Ampsud lastakse õlisse (fritüüri). Välja võtta ja sinna manu andke kurgi, hapukurgi, tomatijuppe (kes tahab, punase sibula rõnglaid), musti oliive.

Vein: bonarda

kribas 10.19.04 19:44
arvamused
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)