21. märts 2005

Mõned hääd asjad, mis pähe tulid.

noore lamba liha (agneau) - Saaremaalt
vana lamba liha (moutton) - Valgamaalt
põdraliha - Saaremaa LT
metssealiha - Saaremaa LT
sea kaelakarbonaad - Vastse-Kuustest
maksapasteet - Maks ja Moorits, konservis
pelmeenid - Sibirskie, Sillamäelt
põdravorst - Arutjun
hirvevorst - Rannarootsi
metsseavorst - Viimsi LT
doktorivorst - Suure-Jaani LT

feta juust - Kreekast
halloumi (grillitav lambajuust) juust - Küproselt
fondüüjuustud - Šveitsist
õllekõrvased juustud - Baierist
veinijuustud - Prantsusmaalt
oliivid - Kalamata

oliivõli - Kreetalt
päevalilleõli - Ukrainast
seesamiõli - Saksamaalt
seedriõli - Venemaalt
soolane soja - Jaapanist
magus soja (ketjap manis) - Indoneesiast v. Taist
seenesoja - Hiinast

curry - Indiast
oregano - Küproselt v. Kreekast
mägitüümian - Prantsuse Püreneedest
basiilik - Toskaanast
iisop - Iisraelist
muskaat - Liibanonist
safran - Iraanist
chilli - Argentiinast
piri-piri - Portugalist
Schezuani pipar - Hiinast
nelk - Pakistanist
loorber - Küproselt

jne

kribas 03.21.05 00:40
arvamused

Päikesekuivatatud tomatid Hispaaniast (õlivabad)

kribas: Anonymous 03.29.05 21:41

Hirvevorst on jah hea. Testisin hiljuti ühes marketis, ma ei teadnudki enne, et seda võiks keegi müüa. Tibi laua taga teatas, et liha tuuakse sisse ja siis pannakse sinna veel miskit lisaks ja tehakse vorstiks.

kribas: Signe 04.15.05 22:33

pelmeenid on siin kandis jah head eriti need sillamäe omad
ja siis need igasugused muud siinsete venelaste tehtud, mida tegelikult päris palju liigub

kribas: Zoom 04.17.05 18:56
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)