30. august 2005

Mahlased Taimõri pelmeenid

Tainas:

800 g. sõelutud nisujahu
200 g. hapukoort
200 g. vett
3 muna

Hapukoor ja vesi ja munad lüüakse kokku ning vispeldatakse nii, et vaht taga, andes väikeste kogustena manu jahu. Mikser ka passib selleks segamise tööks.

Mätsida kokku üks korralik tainapall ning lasta sel tunnikene niiske räti all seista.
Pärast lauale jahu ja jahule rusikasuurune taignakäkk ja rulliga laiaks. Teeklaas ning täidis ja poolkuud vormuvadki. Ja jahust ikka läbi, mida kohe ei söö - sügavkülma.

Kolme-elaja-täidis

300 g. sealiha
300 g. loomaliha
300 g. lambaliha
üks sibul
must purustet pipar
sool

Lihha massinasse ja koos hakklihaks lasta. Sibul pannil õlis pruunistada ja lihasse segada. 20 minti seista ka lasta.

Kanakese-seenemiku täidis

500 g. kanaliha
400 g. värskeid metsaseeni
100 ml. rõõska koort
soola

Lihha massinasse ja hakklihaks lasta. Seened peeneks hakata ning võiga sirrata. Siis kanahakkliha ja rõõskkoor ja seened kokku ja segamini. Sool. Seismine nii paarkümmend minti.

Viin: Puškin, Belõi Doktor, Gželka

kribas Volks 08.30.05 21:41
arvamused

õujee, said oma Siberi-tädikese kätte? :)

kribas: PilleRiin 08.31.05 00:16

Sain ja edaspidi lubas mulle kalorivaest pelmeeni ka õpetada.

Volks

kribas: Volks Vaagen 09.01.05 21:03
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)