24. veebruar 2006

hõrk kartulivorm juustuga

resteptikogust üks 3a tagune asi :)

Tervist. Volks eetris ja pakub neile, kes liha süüa ei täi.

Sõbralik segu.

1 kg kartuleid
pool liitrit piima
200 g eesti juustu
80 g võid
2-3 küslaküünt
1 muna
25 g purustet kreeka pähkleid
purustet musta pipart
soola

Kardulas lõigatakse imeõhukesteks ketasteks ja visatakse potti, segatakse sassi koos soola, pipra, pähklite ja poole osa riivitud juustuga. Siis lüüakse muna lahti ja raputatakse pääle ja siis piim ka ja segatakse jälle hästi läbi.

Keraamiline ahjunõu hõõrutakse kokku küslaga, määritakse seejärel võiga, potist kogu segu ahjunõusse, pääle riputada ülejäänud riivitud juust ja mõni tükike võid.
Ahi on enne kuumaks aetud ja 40-50 minti keskmises kuumuses on paras aeg küpsemiseks. Vein võiks olla ümmargune ja täidlane - nagu Rioja Crianza viinamarjast Hispaaniast näiteks.

Volks

kribas pilleriin 02.24.06 22:32
arvamused

Tundub hea retsept olevat. Kuna ma täna kavatsen teha kartuli-juustu vormi, siis läheb see retsept loosi, kuid jah, kreeka pähklid ja võibolla ka küüslauk jäävad täna mängust välja. Tudengitel ikka iga nalja jaoks raha ei jätku. ;)

kribas: Tiiu 10.18.06 09:41

supernämma (Y)

kribas: sil 10.24.07 13:02
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)