1. aprill 2007

lambamaksapada

viimase lambaga sain mõne lambamaksa ka. netis sorides ei jäänud midagi hullult isuäratavalt silma, nii mailisin Volksule. vastus on tüüpiline Volksu retsept, mis jätab interpreteerimisvõimalusi (need kogustega retseptid pole tglt üldse 'päris'-Volks):

noo, ma ususn, et juppideks ja õrnalt võist pannil läbi, siis rohelise pipra,
pisukese rosmariini, bataadi, kaali ja tüümianioksaga kurikuuma ahju. Pisut vett ka.
Pärast kurnad kastmevedeliku läbi sõela, lisad soraka magust punast portveini,
sirrad kopsikus läbi ja kutsud rahva roale.

lisan siis omapoolsed kogused ka:
1 lambamaks (ei kaalunud, ca pool kilo või natuke peale)
1 keskmine kaalikas (ca 800g)
500-600g bataati
rohelist pipart nii 30-40 tera + natuke purustet peale
maitseroheline tunde järgi

paprika sobis kõrvale hästi :)

lmaks11.jpg

kribas pilleriin 04.01.07 08:54
arvamused

hoidke mulle pöialt, ma hakkan täna sellesamuse asja eestipärast varianti katsetama.

mul on veisemaksa, kartuli, porgandit, kohutavalt nirusid kaalikaid ning sellerivarsi. soola ja pipart on ka. no olen selline mage kadukana, kes toidu maitsest midagi ei jaga.

aga jah, hoidke siis pöialt :)

kribas: m2rta 04.15.07 08:08

nii, see sai nüüd valmis ja ma sõin seda kodukootud varianti siis. peab ütlema, et õudsalt hea oli. väga tervislik, eksole ;)

kusjuures ma olen seda pildiolevat praadi ka saanud. see oli ka hea.

ma arvan, et ma hakkangi maksa nüüd ainult niimoodi töötlema. praetud kujul on see toitaine liiga agressiivne minu jaoks.

kribas: m2rta 04.15.07 15:42
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)