21. märts 2010

soolased lehttaignaküpsised

juhtus nii, et ostsin paar korda Selverist karbikesi nimega "Pestokõrvakesed". tootjat ma ei mäleta. igal juhul maitsesid head - aga kallid on ka, raiped.

aga samas, mõtlesin, pole nendes ka mitte midagi ülejõu käivat.
pestot on mul kodus ikka, läksin hankisin mõned vajalikud ained (nagu taigna) poest juurde ja tulemuseks olid kolme täidisega küpsised.

1kg lehttainast
3sl rohelist (klassikalist) pestot
3sl punast (päikesekuivatatud tomatite) pestot
3sl toorjuustu (nt Farmi naturaalne)
2tl Mistura de Tomato't (saadaval piprapoes, on päikesekuivatatatud tomati, küüslaugu, basiiliku jms kuivatatud segu
1 muna
linaseemneid, seesamiseemneid (viimaseid mul seekord ei olnud)

pane ahi sooja ca 220-230 kraadi juurde.
rulli tainas laiali ja lõika kolmeks ühelaiuseks ribaks. lehttainast ei tasu üritada rullida väga õhukeseks, ka on seda mõistlikum töödelda jahedas.
määri ühele ribale rohelist pestot, teisele punast ja kolmandale toorjuustu. toorjuustu peale raputa tomati-ürdisegu.

rulli kõik ribad pikemat külge pidi kokku (st. et jääb pikk ja üsna peenike toru) ning väga terava noaga lõika sealt umbes 1cm paksused seibid (nagu kaneelirulle tehes nt). aseta seibid lõikepinnaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
klopi muna väiksemas tassis või kausis kahvliga segi, pintselda küpsised munaga. puista peale ohtralt lina- ja seesamiseemneid.

pane küpsised plaadiga ahju. küpseta, kuni muutuvad kenaks tumekollaseks. oluline on, et esimese ca 5 min jooksul ahjuust ei avataks.


lehtkypsis089.jpg

kribas pilleriin 03.21.10 18:28
arvamused
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)