15. mai 2010

kõige lihtsam kodune jäätis

viimase aja soojus on tekitanud jäätiseisu. polegi kuigi ammu, kui sain sõbrannalt teada nii lihtsa koduse jäätise retsepti, et .. no on lihtne! pole vaja mingeid erilisi masinaid ega midagi, suurepärase tulemuse saab lihtsalt mikserit omades.
googeldades leiab seda mitmest eesti kokandusblogist. aga kuna mult on mitu inimest seda retsepti nõudnud, siis panen kirja. kuigi see on tõesti häbematult lihtne.

400ml 35% rõõska koort
1spl suhkrut
soovi korral 1tl vaniljesuhkut
3/4 purki suhkruga kondenspiima (nö lapsepõlve kondekas on Maximates saada, aga kõlbavad ka muud)
lisandid vastavalt soovile (ca 150ml kanget kohvi kohvijäätise jaoks, 1 laim ja 1 sidrun tsitrusejäätise jaoks, ca 75g riivšokolaadi šokolaaditükkidega jäätise jaoks, marju marjajäätise jaoks jne)

vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. edasi vahustades lisa kondenspiim.
seejärel lisa oma maitsenüanss: kalla segusse jahutatud kohv, mahla vms; tsitrusejäätise jaoks pesin viljad korralikud, riivisin koore, pigistasin mahla jäätisesse ning lisasin riivitud koore; see on koht oma fantaasia ja soovide rakendamiseks. lisandite lisamisel maitse - sest sellise maitsega jäätis jääbki.

kalla saadud segu kaanega kaussi vms suletavasse nõusse ja aseta sügavkülma. sõltuvalt nõust ja segu konsistentsist saab mõnusa jäätise 3-8 tunniga.

sellest toorainest tuleb ca 1,7-1,8l jäätist.


jaatis061.jpg

kribas pilleriin 05.15.10 19:41
arvamused
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)