31. jaanuar 2007

marineeritud räimed zoomi ema moodi

igaüks vist teab neid tavalisi marineeritud räimi? kus kalad kõigepealt paneeritakse ja praetakse ja siis visatakse marinaadi. mulle see väga ei maitse.
aastat kaks tagasi päikselisel veebruaripäeval liiklesin Ida-Virus ja sai Zoomi juurest läbi astutud. muu hulgas visati lauale kauss täiesti praadimata marineeritud silkudega. arvasin tükk aega, et ju oli nälg suur, et need nii hästi peale läksid. aga jäi tunne, et ju olid ikka head ka.
igatahes olen nüüd jõudnud nii kaugele, et suudan kodus neid järgi teha.
kogused on umbmäärased, ma ei mõõda neid ja see sõltub ka ju maitsest ja anuma suurusest.

0,5kg puhastatud silku või räime, (liblik)fileedena
dessertlusikatäis 30% söögiäädikat
vett
1,5tl soola
1,5tl suhkrut
paar sibulat
toiduõli

lao kalafileed suletavasse anumasse. valmist marinaad äädikast, veest, soolast ja suhkrust. marinaad peab olema selline, et ikka maitsta kannatab ja maitselt hea on :) vala kaladele peale, nii et need on kaetud. pane anum kinni ja jäta ca ööpäevaks jahedasse tõmbama.

puhasta sibulad ja lõika rõngad. kalla kaladel vedelik pealt ära ja lao kalad ümber, sibularõngad pane kihtide vahele. pressi tihedaks ja vala õli peale ning jälle kaane alla ja kappi.
järgmisel päeval on hea leivakõrvane valmis :)

silgud53.jpg

postitas pilleriin 10:19 | arvamused (2)

28. jaanuar 2007

hinnad-hinnad

kui kesklinna poodides algavad küpsiste hinnad umbes 90.-/kg, siis põhja-tallinnas saab juba alates 40.-ga analoogseid küpsiseid.
kui Prismas peaaegu et pole torti, mille hind on kahekohaline (ka väike tort), siis põhja-tallinnas saab 40.-ga väikese ja hea tordi.

jah, peamine ongi see, et mingi vuhvelkreem on vahel ja vuhvelmaitse juures pigem sellel kallimal tootel kui odavamal.
korralikku võikreemi ja paksu šokolaadikihiga ekleeri saab ka põhja-tallinnas.

tähendab, võibolla saab kuskil veel, kui tead õigeid poode; lihtsalt suurtes ja 'korralikes' poodides maksad sama asja eest topelt ja ega see kvaliteet ei ole topelt parem midagi.

postitas pilleriin 14:07 | arvamused (2)

25. jaanuar 2007

ingveritee sidruniga

selline mõnus, soojendav ja kasulik talvine tee, mida ma päris palju praegu joon.

mõned viilud ingverit
paar viilu sidrunit
pool tl musta tee puru
paar tl (pruuni) suhkrut

sidruniviilud panen tassi põhja, suhkrulusikad puistan peale ja mudin suhkruga sidruniviile veidi, et mahla välja tuleks. teepuru ja ingveriviilud panen teemunasse ja tassi, valan tassi keeva vett täis. lasen kaane all tõmmata ca 10 min. teemuna välja ja jooma.
ingverikogus käib maitse järgi, seega ma ei hakka konkreetset kogust panema.

postitas pilleriin 16:27 | arvamused (2)