3. oktoober 2008

juustuhala

tänane Saaremaa LPT Hollandi leibjuust on päris hea jälle. augud on üsna ümarad ja maitse pole liiga happeline. ka on lõigatav.
erinevalt enamikest kodumaistest juustudest.

mina ei tea, mis nende juustudega õieti juhtunud on. olid ju ometi meil ka saada korralikud ja erineva maitsega kõvad ja pehmed juustud? nüüd on kodumaine juust enamasti pehme ebamäärase maitse ja mittevalmis aukudega käkk. vabandust, aga ma ei oska teistmoodi nimetada. ma vahel ikka ostan mingeid suvalisi asju ka, et taaskord pettuda. ka seesama saarlaste Hollandi leiva kvaliteet on kõikuma hakanud ja ma uurin enne pakendi korvi poetamist seda päris pikalt.

jah, ma olen kuulnud neid jutte piimatöösuste poolt, et tooraine pole enam sama mis enne. aga ma ei olegi päriselt aru saanud, et mis siis nii erinev on. ja et miks siis ikkagi just meil on probleemid? et mismoodi näiteks Rootsi ja Saksa ja Soome juustutööstuste tooraine on parem?
ma tõesti ei tea seda ja ehk keegi oskab mulle täpsemalt ära rääkida?

muide, ka kõige parema maitsega sai poes ei ole kahjuks Eesti oma. jah, teda müüakse Eesti firma kaudu, aga päritolumaa on Läti. kuid see on ainus sai, millel on normaalse saia maitse ja mis ei pudise laiali (ma ei räägi väiketööstuste saiadest, mille konsistents on suurte firmade saiade omast nagunii parem; aga noid saiu reeglina hüper-supermarketitest ei leia ka).

postitas pilleriin 19:10 | arvamused (1)

28. jaanuar 2007

hinnad-hinnad

kui kesklinna poodides algavad küpsiste hinnad umbes 90.-/kg, siis põhja-tallinnas saab juba alates 40.-ga analoogseid küpsiseid.
kui Prismas peaaegu et pole torti, mille hind on kahekohaline (ka väike tort), siis põhja-tallinnas saab 40.-ga väikese ja hea tordi.

jah, peamine ongi see, et mingi vuhvelkreem on vahel ja vuhvelmaitse juures pigem sellel kallimal tootel kui odavamal.
korralikku võikreemi ja paksu šokolaadikihiga ekleeri saab ka põhja-tallinnas.

tähendab, võibolla saab kuskil veel, kui tead õigeid poode; lihtsalt suurtes ja 'korralikes' poodides maksad sama asja eest topelt ja ega see kvaliteet ei ole topelt parem midagi.

postitas pilleriin 14:07 | arvamused (2)

22. mai 2006

aeg,on aeg

Turul on mitmeid aegu ja turg kajastab looduses ning kaubanduses toimuvat.

Kala puhul tuleb öelda, et on värske siia aeg ja see tähendab hõrgutisi soolasiiast. Kohe tuleb peale linaski varasuvine aeg, Hiiumaal ka tuulekala aeg, ärge maha magage.

Peenralt või rõdupotist on võrsunud juba koriander ehk selle üks alamliike Eestis - kinza. Küprose salat on teretulnud, sest lühikest aiakurki saab juba.

Tomatiga on kehvasti, sest on nn. üleminekuaeg: hääd odavat kodumaist ei ole ja hää välismaine (kobartomat,mis maavitsalise järgi ka lõhnab ja maitseb) maksab turul 45 eeku kilo!!!!??

Kel keskhilist sparglit, lõikab sparglivõsud ja jätab kolmandiku peenrale, et oleks järgmisel aastal ka rohkelt võtta.

Ühesõnaga on k'tte jõudnud varasuvine armastuse aeg. Armastust nõuab hing, kogu olemine, tärkav suvi, armastust nõuab aed, mees, naine ja lapsed ka nõuavad. Köök võiksolla armastuse sepapada.

tervitelles

Volks

postitas Volks 22:46 | arvamused (1)

13. jaanuar 2006

uudiseid kaubandusrindelt

Stockmanni toiduosakonnas oli müügil 'Jahimees juustuga'. maksis nii 37.- raha kanti. päris hea pakkumine ju? muidu saab selle raha eest ainut ca pool kilo juustu (maitea, palju koos jahimehega saab, aga natuke ikka), nüüd aga veel jahimehe ka kaasa - ja see viimane peaks ju tagama selle, et ulukiliha hakkab kodus liikuma. ma pean selle üle veel mõtlema, sest samas tahab jahimees ju süüa kah..

kodumaiseid õunu, Polli aiand ja 'Talvenauding' (kui mu mälu mind ei peta), pakub praegu Tallinna Kaubamaja toiduosakond, 9.90/kg. pole pealt sileläikivad, vaid sellised vanaema keldri vissid, aga maitsevad imehead!

postitas pilleriin 14:52 | arvamused (1)

2. jaanuar 2006

algusetühjus

ma pole nii tühjade riiulitega Stockmanni toiduosakonda veel näinudki.see nende niigi napp ja jama kulinaariariiul oli praktiliselt tühi (äkki täidetakse kuidagi paremini? :O), mingid muud valmispakendatud asjade riiulid samuti. täiesti uskumatu vaatepilt.
minu kõrval kulinaarialetis üritas üks kaaslastega läti või leedu keelt rääkiv onu järjekorranumbrita midagi osta ja tabasin veel selliseid inimesi. aah - 10-15a tagasi eestlased nt Helsingis ;)

postitas pilleriin 14:51 | arvamused (0)

21. november 2005

rohekartul :S

bhhhh! poest ikka EI või kartulit osta - absoluutset kogu 2kg kartuleid onrohelised! mitte üleni, aga kõva pool läheb kaduma. normaalne või?

postitas pilleriin 19:42 | arvamused (3)

28. jaanuar 2005

kaubamaja vs. stockmann

mjulle tundub ikka, et kaubamaja toiduosakond on kulinaaria suhtes natuke parem kui stockmann. noh.. kas just letikaup (kaubsis pole mu lemmikuid, grilltiibu), aga valmiskaup küll. noh, kaubamajas on eri firmasid, millede kulinaariat pakutakse, oluliselt rohkem. stockis on peamiselt ühe firma valmissalatid - aga selle konkreetse omad pole mulle kunagi väga maitsenud.
lisaks ei kannata ma stockmanni uut karbindussüsteemi. sellest olen ma rääkinud ka, süsteemist siin ja meie vastuseta kirjast siin.

postitas pilleriin 15:17 | arvamused (0)

7. detsember 2004

Mamma Köök

mingi päev avastasin möödasõites, et Tartu mnt.-l endise kino vastas, keskturu kõrval, kus ammsutel aegadel oli raamatupood ja siis keraamikapood ja kunagi mingi sebimine, on avatud söögikoht nimega Mamma Köök.
täna õnnestus sealt läbi lipata. 'kallid' praed, nagu karbonaad ja .. ee .. mälu veab alt, no neid oli veel, olid 50.- ringis, nn. päevapraed 35.-. mina otsustasin viimaste hulgas oleva keedetud keele kasuks, märkamata, et seal juures kiri 'väherasvane'. teenindaja aga, selline harjumatult suhtlev rõõmus naisterahavas (vanuse järgi ehk mamma tütar?), märkis selle kohe ära. üldse oli harjumatu mingis kodumaises kohas nii palju teenindajaga suhelda, kusjuures viimane oli selle juures veel rõõmus ka kogu aeg. seletas täpselt, et mis kaste on ja mis lisandid ja mida ma täspelt soovin.
targasti tegin, et kohe pannkooke või mamma kooki ei võtnud. need oleks pidanud sisse pressima. sest kõht sai küll kõvasti täis ja hea oli ka. oleks pidandu võtma supi ja magustoidu ehk? eks järgmine kord proovin. sest sinan tasub tagasi minna küll :)
ahjaa, kaaslane jäi oma hakkbiifstegiga ka väga rahule, kuigi praekartulitega läks natuke aega.

postitas pilleriin 14:15 | arvamused (1)

2. juuni 2004

ostukohad

süüa ostes pead täpselt teadma, kust mida osta. täna meenus see mulle jälle selega, et turul oli pisike jogurtitops 70 senti kallim kui suvalises poes - ehk siis topsi suurust arvestades ca 15% hinnavahet.
niisiis, turult tasub kindlasti osta juustu, liha, vorstitooteid, mune, saia.
ei tasu piimatooteid, leiba.
kohvi ja teed ei osta ma ka iial turult, kuivaineid - kuidas kunagi.
värske eesti kapsas on säästukas odavam kui meie turul.
tegelikult ei lippa ju ühe toidu nimel 10 eri ostukoha vahet, et odavamalt saada. lihtsalt aegajalt käivitub peas pisike kalkulaator..

postitas pilleriin 15:23 | arvamused (0)

9. märts 2004

maa-alune

istusin täna mingi hetk sellises kohas nagu Karja Kelder ja mõtlesin, et mulle ei meeldi enam maa-alused kohad. ma tahan õhku ja vaadet ja head kohvi! miks ma pean istuma maa all?

postitas pilleriin 00:39 | arvamused (3)

21. jaanuar 2004

mira? mira!

Minski poest, mis mind ikka aegajalt üllatab (meeldivalt enamjaolt, muide), õnnestus täna leida imepärane valik tooteid Solvex MIRA Frukt nimeliselt Bulgaaria firmalt. hinnadki olid nii 15-30 krooni vahel. peale pikemat kaalumist leti ääres otsustasin greeka stiilis baklazhaani kasuks. varsti teen purgi lahti ka.
poes ma ei osanud vaadata, äkki oli nende magusaid asju ka saada. ma olen juba peaaegu kaotanud lootuse leida unistuste kirsimoosi. enam ei julge igat asja ostagi. kuigi aprikoosimoos kõlab ka hästi :)

postitas pilleriin 21:15 | arvamused (5)

13. jaanuar 2004

kaubamaja ja vein

.. ei käi kokku, nagu ma jälle kord äsja tõdema pidin. miks ei võiks ühes kesklinna ennast eliitpoeks pidavas asutuses olla normaaaaalset veinivalikut? midagi sealt ju leiab, aga valik on .. veider. carmenere'i, mu lemmikut, oli täpselt 2 sorti. seekord siis valisin 1997a tempranillo hispaaniast.
järgmine kord teen ikka tingi sisse ja astun stockmanni alkoholiosast läbi.

postitas pilleriin 20:41 | arvamused (0)