« kui kiiresti inimene sureb linnugrippi? | Main | nakatumisest lindude väljaheite kaudu »

linnuliha tarbimisest

raadiost just öeldi, et Venemaa keelas Ukrainast lihaimpordi, kuna võib olla ohtlik inimeste tervisele

tervisekaitseinspektsiooni kodulehelt soovitused linnuliha käsitlemiseks:link

* Töödelge toorest ja keedetud/küpsetatud linnuliha ning muid toiduaineid eraldi (eraldi laud, nuga, nõud).

* Peske käsi toore ja keedetud/küpsetatud linnuliha ning muude toiduainete töötlemise vahel.

* Ärge sööge ega kasutage toiduvalmistamisel tooreid ja poolvedelaid mune.

* Peske käsi pärast toore, külmutatud ja ülessulatatud linnuliha ja kanamunade käitlemist.

* Kuumtöödelge (keetke, küpsetage) linnuliha ja kanamune: liha sisemuses peab temperatuur tõusma vähemalt +70°
C-ni (soovitatavalt +74°C); muna ei tohi olla vedel või poolvedel.

* Ärge sööge toorest linnuliha ja tooreid mune.

Post a comment



trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)