« | Main | ..retsepte vanaema kummutisahtlist.. »

24veebruar07.jpg

comatose consumption

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.pilleriin.ee/cgi-bin/mt-tb.cgi/282

Comments

Vaata ka: http://www.railroadbookstore.com/rrbooks/Detailed/970.html

Olen kursis, tänan sellegipoolest ära märkimast.

Antud foto oli tegelikult kergelt kontekstiväline, sest nö. projekt, mida ma hetkel Londoni metroovõrgustikus pildistan, ei kajasta mitte ühestki otsast inimesi, vaid keskkonda ennast.. Ilma inimkäteta seda keskkonda muidugi ei eksisteerikski in the first place, aga see selleks..

Evans ise võttis oma metroofotod meeldivalt kokku:
"As it happens, you don't see among them the face of a judge or a senator or a bank president. What you do see is at once sobering, startling, and obvious: these are the ladies and gentlemen of the jury."

..lõik "fotokriitik" Vicki Goldbergi Evansi-teemalisest esseest, mis koos paljude muude Goldbergi kirjutistega on koondatud Aperture poolt välja antud raamatusse "Light Matters: Writings on Photography".

..soovitan soojalt, kui Sa selle peale veel sattunud pole.. äärmiselt meeldivad, värsked, klaarid ja inimlikud esseed vahelduseks "pooljumalikele" Sontagile, Barthesile jms.
Maitseasi muidugi, kellele liha, kellele kala; kellele ema, kellele tütar :)

"Vicki Goldberg is a good critic because she goes to the work of art not to prove something but to learn something. What she has learned, and what she is still learning, she tells her readers as simply and clearly as the substance allows, without affectation, imposture, cant, or jargon."

-John Szarkowski


Minu jaoks kõige sügavamalt ja siiramalt on meediumi ja oma kire kokku võtnud aga vanameister Bresson:

"I like shooting, that's all."

Nojah, ma tõin viite lihtsalt suure visuaalse sarnasuse pärast. Sellele, et ülalolev pilt võiks kuidagi eelnevate tühjade ruumide fotodega seotud olla, ma isegi ei tulnud (kontekstiväline vist tõesti).

Mis tollesse Goldbergi esseede kogumikku puutub, siis sirvisin seda hiljuti ülikooli raamatupoes, aga jätsin see kord ostmata, kuna oli ainult üks autor. Eelistan saada võimalikult palju erinevaid vaatenurki oma raha eest:)

Ühtede kaante vahele suure hulga erinevate inimeste mõtete kokku võtmisega saab eriti hästi hakkama üks teine hiljuti ilmunud raamat (http://www.amazon.co.uk/Education-Photographer-Charles-H-Traub/dp/158115450X/sr=8-1/qid=1172451584/ref=pd_ka_1/026-4543766-0946009?ie=UTF8&s=books).

P.S. Kas õpid koolis midagi kunstiga seotut või oled oma vabast ajast avara silmaringiga:)? Ses mõttes, et Sa paistad olevat fotos toimuvaga rohkem kursis, kui mõned siinsed fototudengid.

mhm
lõpetamisel on EKA Fotograafia BA;
hetkel olen University of Westminsteri BA Photographic Arts'is.

..but more importantly,
I just like shooting, that's all :)

Post a comment



trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)