« | Main | cultural event of the year :) »

C L o S E R

20aprill07.jpg

...

20aprill07_02.jpg


Justkui pisut vastakas tunne on tänases sissekandes enese näitust reklaamida; vaid loetud päevad peale silmast-silma kohtumist "lapsepõlvekangelaste" James Nachtwey ja Eugene Richards'iga.
Feels like I'm not worthy.
But then again... it's the top of the world I'm hereby comparing myself with.. and heeey - I'm just doing my first steps.

Niisiis allpool pressiteate eestikeelne tõlge:


C L o S E R

David Simmonsi ja Kristjan-Jaak Tammsaare fotonäitus

Lapsed kaugeil mail; vanadaam oma kodus – esimene seeria fokuseerub pilgule, teine selle hääbumisele. Pealtnäha nii erinevad, kui olla saab, ei puudu portreeseeriate vahelt siiski liitev lüli – fotograafid ei näi lähedust kartvat.

Pärit pisikeselt põhjamaiselt Eestimaalt, on Kristjan-Jaak Tammsaarest võitu saanud vastupandamatu reisitung. Viimased paar aastat on noormehe viinud läbi kogu Euroopa, Maroko, Lääne-Sahara, Türgi ja Iraani. Kaotanud ühendava keeleoskuse, ei jäänud tal üle muud, kui rebida end lahti maskidest, mida kanname kaitseks kalgi ja halastamatu igapäevareaalsuse eest, ning tugineda millelegi universaalsemale. Esimesed seda märkama ja tunnistama olid lapsed, ise veel suures osas maskitud. Laskmata end eksiteele viia keele- ja kultuuribarjääridest ning tavapärasest “lapse” mõistest, portreteerib Kristjan neid säravaid isiksusi piisavalt lähedalt, paljastamaks pinna all peituva rikkumata loomulikkuse.

David Simmonsi töödes jääb vanaproua nägu varjatuks. Hoolimata 93aastase daami järkjärgult kehvenevast nägemisest osutab viimane enda ümber kokkutõmbuvale maailmale visa vastupanu. Kogunenud killukestele ülesehitatud värviline portreeseeria hoidub samuti sammumast piki stereotüüpide sissekulutatud teerada. On küll kurb olla tunnistajaks vanaproua füüsilisele vaibumisele, ent seda ülevamalt mõjub tema särav vaim ja järelejätmatu tahe. Eakas proua omas kodus, täis otsustavust mitte olla vanadekodus.


David Simmons on üliõpilane Westminsteri Ülikooli prestii˛sel fotokunsti erialal. Kristjan-Jaak Tammsaar, vahetusüliõpilane Eesti Kunstiakadeemia fotograafiaosakonnast, on hetkel lõpetamas oma kraadi Inglismaal, samal kursusel.


Galerii:
Islington Central Reference Library, 2 Fieldway Crescent, London N5 1PF

Kuupäevad:
23. – 28. Aprill 2007 9.30 - 6.00 pm
Autoriõhtu: 25. Aprill, 6.00 - 9.00

Kontakt:
Lisainformatsiooni saamiseks palume ühendust võtta closershow@googlemail.com

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.pilleriin.ee/cgi-bin/mt-tb.cgi/304

Comments

Kas näitusepildid on ka siin näha olnud ja kui pole olnud, kas lähitulevikus on?

Heikullake, nii vahva ju:D ma olen sinu poolt. ja ära oma vihmavarju maha unusta.

Kaarli küsimusele, kas näitusepilte on siin juba näha olnud, vastuseks "ei ja ja". See on vist sirgjoonelisim ja ausaim vastus, mida ma hetkel anda oskan.
Näitusepilte omaette/eraldi ei tahaks väga siia postitada - võrreldes seinal rippuvate väljatrükkidega paistavad 600x400.jpg'd liiga nadid nagu välja. Täna pilte üles riputades kahetsesin juba isegi, et poole suuremalt veel ei trükkinud.
Ent katsun kolmapäevasest Private View'st nädala lõpu poole siia pildimaterjali üles saada.

Post a comment



trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)