15. jaanuar 2004

hapukapsasuppe

hapukapsasuppi, nagu ühte head eesti suppi ikka, annab teha mitmel eri moel. paneme siis siia mõned ritta:

Hapukapsasupp seapea ja seajalgadega

Pool seapead ja seakõrv, pool kl. odrakruupe, 3 l vett (1—2 sibulat)
2—2l hapukapsast, soola

Seapea ja seakõrv panna koos hapukapsaste, pestud odrakruupide ja sibulatega külma veega keema. Keeta pehmeks ja maitsestada enne lõplikku valmimist. Seapea anda eraldi vaagnal lauale.

Hapukapsasupp lambalihaga

500—600 g lambaliha, 1 sibul, 1l hapukapsaid, 1 spl. rasva (2—4 spl. odratangu), soola, 1 porgand 2 l vett

Liha panna külma veega keema, eemaldada vaht, lisada hapukapsad ja pestud
odratangud ning keeta. Pool tundi enne keetmise lõpetamist lisada rasvas
kuumutatud peenestatud sibul ja porgand. Keeta kõik pehmeks. Odratangude asemel võib kasutada ka jahu. Juurde võib anda ka verikäkke.


Hapukapsasupp kartulitega

500 g hapukapsaid, 1—2 porgandit, 400—500 g soolaliha, 4—5 keskmist kartulit
2 l vett, soola

Hapukapsad ja liha keeta peaaegu pehmeks, lisada riivitud porgandid, kartulid ja keeta kõik pehmeks. Maitsestada. Liha anda eraldi vaagnal lauale.

Hapukapsasupp põldubadega

400—500g sealiha, pool kl odratangu, 1 l hapukapsaid, 1 sibul, pool kl. kuivatatud põldube, soola, 2 l vett

Põldube leotada vees 6—8 tundi ja kupatada. Liha panna külma veega keema,
eemaldada vaht, lisada leotatud ja kupatatud oad, hapukapsad, odratangud ja
peenestatud sibul. Keeta kõik ained pehmeks ja maitsestada. Liha anda lauale
eraldi vaagnal või lõigata kuubikuteks ja panna supisse.

kribas 01.15.04 17:57
arvamused
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)