5. veebruar 2004

Imelihtne kohupiimakook

Maitsev ja kergelt valmiv kook, mis sobib nii argipäeva magustoiduks kui ka
vahukoorega kaunistatult pidulauale. Kes armastab rosinaid, võib neidki
kohupiimale lisada.

1 pakk Juubeli tordipulbrit
4 muna
400 g kohupiimapastat
4 sl suhkrut
200 g hapukoort
100 g võid

Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Määri 26 cm
läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Puista põhja kolmandik tordipulbrist,
selle peale pane õhukesi võitükke. Nüüd kalla vormi pool kohupiimamassist,
teine kolmandik tordipulbrist ning ülejäänud kohupiimamassist. Kõige peale
pane võitükikesi. Küpseta 200o juures 30 - 40 min, kuni kook on pealt
kuldpruun ja seest küps. Piilu poole küpsemise pealt, kas koogi pinnal on
mõni koht jahune, sel juhul pane sinna võitükikesi.

kribas 02.05.04 13:28
arvamused

Yli hea kook!!!!

kribas: Kristi 06.28.04 19:05

Kuhu jäi kolmas kolmandik torbipulbrist???

kribas: Age 10.09.04 18:39

kolmas kolmandik tordipulbrit läheb peale st kohupiima kihi peale ja sinna peale need võitükid

kribas: Zoom 10.09.04 19:32

Tegin sama asja Rummi tordipulbriga. Kohupiima oli 1 kg, millele lisasin veel röstitud kookose laaste ja kreeka pähkli tükikesi. Lõpuks surusin 8 virsikupoolikut ka veel koogi sisse ja küpsetasin ära. Tulemus oli selline, et isegi mu kass valvas ahju ees ja adus, et midagi suurepärast on valmimas. Ligi 2 kg-ne kook oli otsas 32 minuti pärast!!! :) Sööjad kiitsid kokkajat taevani...

Edu kõigile!

kribas: viljar 03.24.05 20:50

tõesti suurepärane. ja seda on samuti lihtne valmistada :)

kribas: Evely 09.06.05 11:28
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)