6. veebruar 2004

õhkav lambahautis*

600 g lambaliha (kints)
purk purustet tomateid
2 supilusikut magusat soja (Ketjap Manis)
supilusik Pav Bhaj masalat (võib ka garam masalat)
6 küüslauguküünt
5 nelgitera
50g võid
sool

Haa. Lammas kooritakse kontidelt ja kahe-ampsu-suurusteks tükkeks lõigatakse. Pannil või sees pruunistatakse.
Kõrge servaga ahjupott, millel kaas ka juures on, võetakse kasutusse ja sinna sisse pannakse liha. **

Liha vahele laia peoga küüslauguküüned, mida maitse huvides pooleks võib hakata. Viide ilmakaarde liha sekka nelgiterad. Nüüd purustet tomatid, siis masala ja sool, soja ja hool. Segamini puulusikuga, kaas pääle ja 150 kraadi manu ca 2,5 tunniks.

Juurde sobib herneste, idude ja munahüübega basmati riis. Liha keske-ella, riis ratast pidi ümber.

Vein: pinot noir

Volks

* roog on õrnalt terav

** muuseas, kes Venemaal käib, võiks endale 150 rutsi eest muretseda vene-tüüpi malmist ahjupoti, säänse ümara, mida hargiga ahju pannakse, kut vene multifilmides näidatakse; pott malmist on, aga seest emailitud - seega kasutamiseks kohe valmis

kribas 02.06.04 14:48
arvamused

jah, ma tahaks ka sellist, vana hakkab läbi kuluma juba. olen mingeid selliseid emailitud malmpotte ka meil müügil näinud, vist prantsuse omad, hind on aga kordades kõrgem ja päris sellised ei näe välja ka :)

kribas: pilleriin 02.15.04 17:09

õnnestus saada malmist pada, mis oma 8 liitrit ära mahutab. Ka vene värk. Kaant ei saa kuskilt :( Selle eest aga lõkkehargil selle padaga hääd putru keedetud rahvale - rännumeestele...

kribas: viljar 03.24.05 21:06
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)