20. veebruar 2004

bruschetta tomatiga

selline imelihtne, aga imemaitsev itaalia eine :)

4 viilu ciabattat vm. (itaalia) saia
2-3 küüslauguküünt
4-5 tomatit
3-4 vart värsket basiilikut
oliivõli, soola, pipart

puhasta ja haki tomatid kuubikuteks ja pane kaussi. puhasta küüslaugud ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi tomatite kohal, et õli kaduma ei läheks :) haki basiilik peeneks ning lisa tomati-küüslaugu segule. vala peale tilgake oliivõli (parim on külmpressõli), raputa soola-pipart ning sega ära. jäta seisma.
nii. nüüd pane ahi sooja ja rösti saiaviilud ära. pane viilud ikka sooja ahju ja hoia neid seal umbes 5 minutit, vajadusel pööra külge.
veel kuumadele saiadele pane tomatisegu peale. kaunista värskete basiilikulehtedega.

kui kasutad pikka saia, siis võid lõigata saia pikuti pooleks ning seejärel sobia suurusega tükkideks. arvesta sellejuures, et sellest kattekogusest jätkub umbes 4le tavalisele saiaviilule.
võib teha ka nii, et küüslauku ei lisa kattele, vaid määrid saiu küüslaugu või küüslauguvõiga peale röstimist.

muide, sobib imehästi veinikõrvaseks :)

välja võiks tulemus näha umbes nii:

bruchetta.jpg

kribas pilleriin 02.20.04 00:24
arvamused

eks peale saunaõhtut läheb õllekõrvasena töösse.
hea amps kõrvale :)
aga ma lisaks veel ahjus ka juustu,mmm

kribas: projekt 02.20.04 00:33

bruschetta on kahtlemata hullutamas eesti inimesi oma lihtsuse, vahemeremaitse ja uudsusega

tegelikkuses on selle nimi einevõileib, aga noh, bruschetta ikka kõlab paremini ja vahest tekitab suurema isu

isikliselt olen valmistanud bruschettasid erineva kattega, millest baguette'iga olid parimad seene-kodujuustu ja oliivi-päikesekuivatet tomati omad

Volks

kribas: Volks 03.02.04 15:12
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)