1. juuni 2004

lambalihapelmeenid

esimene kord ei tulnud mul taigen kõige paremini välja, aga tulemus oli küll täiesti nauditav.

250g jahu
1 muna
natukene külma vett
ca 250g lambahakkliha või lamba-veise segahakkliha
paar sibulat
mõni küüs küüslauku
soola, pipart

kõigepealt teed nuudlitaigna. selleks segad jahu, muna ja tilgakese (tõesti hästi vähe - no ehk 50ml või pigem vähem) vett kokku ühtlaseks taignaks. tahab üsna korralikku sõtkumist, et ühtlane jääks. hästi kõva peabki olema. mässid kilesse ja asetad umbes pooleks tunniks külmkappi.
vahepeal teed täidise. kui sul pole hakkliha, siis tee see ise lamba- ja soovi korral ka vasikafileetükist (ma ise tegin seguhakklihaga). sega taigen, lisades hakklihale sibulad ja küüslauk ja natuke maitseaineid. seda on hea teha köögikombainis või lasta kogu kupatus paar korda läbi hakklihamasina - siis jääb piisavalt peenike.
niih, nüüd taigen jahusele laiali ja rullima. kuna taigen on üsna sitke, siis võtab see omajagu aeg ja oli minu jaoks raskeim osa. peaks mingi masina selle jaoks vaatama :P ma tegin taigne veel umbes 4ks osaks ja rullisin iga osa eraldi, et oleks vähem korraga teha.
kui taigen on üsna õhuke (max 2mm) - ja vaata, et laua külge ei hakka! - siis lõika nt klaasi või ümmarguse piparkoogivormiga ümmargused tükid (võid ka kandilised teha, kui ei viitsi ümmargustega jännata). nüüd lusikaga täidist ika pelmeeni keskele ja näppudega käpid servast kokku.
kui lõpuks kena käsitöö tehtud on, ajad potis hulga vett keema, lisad soola ning keedad nagu tavalisi pelmeene - pinnaletõusmisest umbes 5 minutit. arvesta ikka sellega, et pelmeenid vees üksteise külge ei kleepuks, st jaokaupa peab keetma.

jändamist on, aga tulemus on seda väärt :)

kribas pilleriin 06.01.04 14:33
arvamused
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)