12. jaanuar 2005

küülik hapukoorega

retsept pole sellisel kujul järgi proovitud, aga kindlasti proovin. pärit on see Linda Petti raamatust Prantsuse Köök.

1 küülik
250g hapukoort
1/2klaasi konjakit
3 shalottsibulat (tavaline mugul käib ka, shalott on pehmema maitsega vähe)
1kl valget veini
võid, õli, soola, pipart

lõika küülik parajateks paladeks (klassikaliselt 7ks: 4 koiba + 3 seljatükki; aga võid ka peenemaks), maitsesta. sulata pannil või ja lisa natuke õli, pruunista tükid. ainult võiga pritsib muide vähem ;)
vala tükis konjakiga üle ja süüta põlema (haa.. päris efektne ilmselt, kui veenvalt õnnestub!). kui leek on kustunud, lisa hakitud sibul ja vein ning hauta kaane all nii tundi poolteist. lisa hapukoor ja hauta veel kümmekond minutit.

kõlab üsna söödavalt :)

kribas pilleriin 01.12.05 22:15
arvamused

kurat sa prooovi ainul ühte küülikut ära praadida ainult üle minu laiba

kribas: KATRE 07.01.05 19:07
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)