21. jaanuar 2005

kartulipuder porgandiga

kui tavaline kartulipuder ära tüütab, võib seda porganditega teha.
selleks puhasta porgandid ja lõika seibideks ning pane keema. kartuleid on siis paras aeg asuda koorima, kui porgandid juba keevad. kartulid peaksid olema enamvähem ühesuurused või suuremad kartulid ühesuuruseks lõigatavad. need ka keema ja ikka kenasti pehmeks.
kui poti tulelt võtad, et vett pealt ära kallata, pane sinnasamale tulele piimapott, et see soojaks saada.
kui nüüd mingi tavalise purustajga neid kartuleid-porgandeid katki suruda, siis peaks arvestama, et porgand jääb ikka natuke tükki. saumikseriga saab muidugi päris püreeks ka, aga ma pole seda proovinud.
kui segu on siis kenasti katki surutud, lisa natuke võid ja juba sooja piima ning klopi puulusikaga. vajadusel lisa veel piima ja klopi veel. hea puder on see, mis on korralikult läbi klopitud, kergelt lausa vahus võiks öelda :) lõpupoole lisa natuke soola ja porgandiga pudru tegemisel on ka riivitud muskaatpähkel imehea lisand.
natuke kaalikat võib ka panna. porgand ja kaalikas annavad magusama maitse ja ilusa värvi :)

kribas pilleriin 01.21.05 18:35
arvamused

aga sausegur teeb kartulist lima, mu meelest...

kribas: kajakas 02.04.05 19:17

ainult kartuli küll jah. lapsele sai kartulit koos muude aedviljadega purustatud, siis toimis kenasti :)

kribas: pilleriin 02.05.05 09:49

kui kartul peale keetmist hästi ära aurutada,siis tuleb normaalne puder ka mikserdamisel,muide porgandid võib riivida ja lisada kui kartul on poolpehme.

kribas: kertu 02.08.05 18:19
avalda ka arvamust:













trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)