24. detsember 2009

apelsini-šokolaadi juustukook

ma ei ole suurem asi küpsetaja. kunagi nooruses sai rohkem magusale rõhutud, nüüd enam ammu mitte. nii kipuvadki mu koogid tulema tihti sellised natuke käki moodi :P seekordne ei erine just väga.
retsepti leidsin allrecipes-i lehelt ja ilmselt kas konvertimisega või mõõtmisega kõik ei klappinud. aga midagi väga hullu ka ei ole, koogil on olemas üsna kuju ja vägagi maitset.

koogipõhi:
150g purustatud Digestive küpsiseid
50g suhkrut
100g sulatatud võid

täidis:
100g mõrušokolaadi
600g toorjuustu (mina kasutasin Farmi oma, aga ilmselt sobib ka kohupiimapasta)
200g suhkrut
5 muna
75ml apelsinimahla
(veidi riivitud apelsinikoort)

sega omavahel purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. saadud segu suru koogivormi põhja ja külgedele.
küpseta 180 kraadi juures 10 minutit ning võta välja.

sulata šokolaad veevannil ja jäta vannile seisma, et ei taheneks.
vahusta toorjuust suhkruga ja seejärel lisa ükshaaval muna. enne eelmise lisamist sega eelmine korralikult (mikseriga saab kiiremini, kui juust on piisavalt pehme). lisa apelsinimahl ja apelsinikoor.
kalla umbes veerand kuni kolmandik täidist teise kaussi ja sega sulatatud šokolaadiga.

vala hele täidis poolküpsele põhjale. seejärel lisa šokolaadiga täidis ning noa või lusika abiga saad kujundada koogile mustri. mina lisasin kõige peale veel natuke sulatatud šokolaadi.

aseta ahju tagasi ning küpseta ca tund.

mõned mugandused on siin retseptis need, mis ma ise tegin (kasvõi pakendite mahud on ameerika süsteemist ümber mõõdetuna suht absurdsed), aga küpsetasin madalama temperatuuriga; 180 tundub siiski mõistlikum olevat.
ja mahla võib rohkem panna, tulemus oli minu jaoks natuke liiga magus.


apelsinijuustukook947.jpg

postitas pilleriin 20:24 | arvamused (1)

16. detsember 2009

mahlane kanasalat

olgu siis, publiku tungival nõudmisel panen järgmise retsepti siia. nädala jooksun äkki toon mõne veel üle, mis teises blogis ripakil praegu :P

ei saa salata, et see salat (head sõnad juttis muidugi) on saanud inspiratsiooni kunagisest Geogre Brownes'-nimelise söögikoha mingist salatisaiast. see oli muidugi ammu-ammu, aga mu mälu järgi oli selline suur sai, mille peale kaks salatit, milledest üks selline kanasalat.
kuna ma söön seda tavaliselt ikkagi salati kujul, siis olen lisanud sinna ka mingi kapsalise juurde.

2 küpsetatud (grillitud-praetud vms) kanafileed
veerand keskmist hiinakapsast
1 purk (340g) magusat maisi
paar kõvemat ja hapumat õuna (poe omadest oleks Granny Smith ilmselt sobivaim)
majoneesi
hapukoort
soola, karrit jm maitseaineid vastavalt soovile

kanafileedena kasutasin seekord kaupluse õhtust soodushinda ja ostsin grillitud kanarinnaku. aga võib võtta ahjukana fileed nt või osta fileed ja praadida pannil maitseainetega, st. mis on käepärast ja mugavam.
jahutatud filee lõika sobivateks salatitükkideks. hiina kapsas haki ribadeks. õunad puhasta südamikest ja soovi korral koori ning lõika kanatükkidega sobivateks kuubikuteks. mais nõruta. sega kõik koostisained kokku.
kastmeks võta ca 2/3 majoneesi ja 1/3 hapukoort, maitsesta soola, vähese karri ja soovi korral nt valge pipraga või hakitud tilliga ning vala salatile. kastme koguseid ei oska ma kahjuks öelda, aga vast nii 400ml võiks kokku tulla.

loomulikult võib kasutada ka muid kanalihatükke, mis on mingist muust toidust järgi jäänud.

kanasalat734.jpg

postitas pilleriin 12:20 | arvamused (0)