7. aprill 2006

kolme liha pikkpoiss

loomingulise kokkamisega on pikem paus sees olnud, üldse on toidutegemismõtetega pahasti.
aga siiski.. üks pisut teistsugune variant pikkpoisist.

400g lamba-looma hakkliha
400g sea-looma hakkliha
2 viilu saia
2 muna
2 suurt küünt kodumaist või 4 küünt välismaist küüslauku
soola, pipart, vett

aseta saiaviilud vee sisse likku ca tund enne taigna tegemist.
pane kaussi hakklihad, saiaviilud, milledest on suurme vesi välja pigistatud, toored munad, kooritud ja purustatud küüslauk, maitseained. sega kokku. vajadusel lisa taignasse pisut vett.
aseta vormi, lisa veidi vett ja pane 200-kraadisesse eelsoojendatud ahju. küpseta ca 10 minutit, siis keera kuumus ca 180 peale ja küpseta veel umbes kolmveerand tundi. aegajalt kasta veega, vajadusel võib olla lihtsalt kuum vesi.
kõrvale sobib kartulipuder pastinaagiga.

postitas pilleriin 22:16 | arvamused (4)

30. august 2005

Mahlased Taimõri pelmeenid

Tainas:

800 g. sõelutud nisujahu
200 g. hapukoort
200 g. vett
3 muna

Hapukoor ja vesi ja munad lüüakse kokku ning vispeldatakse nii, et vaht taga, andes väikeste kogustena manu jahu. Mikser ka passib selleks segamise tööks.

Mätsida kokku üks korralik tainapall ning lasta sel tunnikene niiske räti all seista.
Pärast lauale jahu ja jahule rusikasuurune taignakäkk ja rulliga laiaks. Teeklaas ning täidis ja poolkuud vormuvadki. Ja jahust ikka läbi, mida kohe ei söö - sügavkülma.

Kolme-elaja-täidis

300 g. sealiha
300 g. loomaliha
300 g. lambaliha
üks sibul
must purustet pipar
sool

Lihha massinasse ja koos hakklihaks lasta. Sibul pannil õlis pruunistada ja lihasse segada. 20 minti seista ka lasta.

Kanakese-seenemiku täidis

500 g. kanaliha
400 g. värskeid metsaseeni
100 ml. rõõska koort
soola

Lihha massinasse ja hakklihaks lasta. Seened peeneks hakata ning võiga sirrata. Siis kanahakkliha ja rõõskkoor ja seened kokku ja segamini. Sool. Seismine nii paarkümmend minti.

Viin: Puškin, Belõi Doktor, Gželka

postitas Volks 21:41 | arvamused (2)