22. aprill 2010

räime-kartulivorm toorjuustuga

ma mõtlesin, et teen täna kalasuppi. aga Stockmannis polnudki supikogu ja ostsin hoopis räimefileesid.
ma ei näe mõtet osta (küll odavalt) rookimata räimi, sest rookimiseks kulub aega ja nagunii pool läheb raisku. mu kass ju ei söö kalarappeid :P

500g räimefileesid
5-7 kartulit (soovi järgi rohkem või vähem)
2 muna
200g vahukoort
100g (Farmi) toorjuustu
soola, pipart, tilli
(1 mugulsibul)

pane ahi sooja ca 190 kraadi peale.
koori ja viiluta kartulid ning aseta ahjuvormi vormi põhja. pane kihtide vahele natuke soola ja pipart. kartulite peale laota rullikeeratud räimefileed (suurema pindalaga vormi korral laota fileed lihtsalt kartulitele). soovi korral aseta fileede vahele või alla sibularõngaid. puista kala üle soola ja pipra ning hakitud tilliga.
löö munad lahti, lisa koor ja veidi aega soojas seisnud toorjuust, sega kahvli või mikseriga ühtlaseks. vala vormile.
aseta vorm ahju ja küpseta umbes 1,5 tundi.



postitas pilleriin 22:39 | arvamused (1)

3. november 2004

Peidus tall

10 keskmist kartulit
500 g hääd noore lamba liha
Schezuani pipart
2 rosmariinioksa
4 küüslauguküünt
2 muna
pool klaasi piima
100 g riivjuustu
sool, jahvatet muskaatpähkel

See on üks kartulivormi-tüüpi roog. Kindlasti aga maitseelamus.

Lambaliha läheb ampsusteks tükkideks. Kartulid mundrist valla ja viilakateks. Ahjupoti põhja pisut oliivõli, siis lihatükid pääle, viilutet küüslauk, rosmariin ja Schezuani pipar sinna vahele ja pääle.
Noh ja siis kartuliviilakad pääle laduda. Nonde vahele võib köömneid panna ja soola kindlasti

Ahju, mis on eelsoojendatud ja lasta sääl pool tundi 250 kraadi all olla. Siis välja korraks, et - muna-piimasegu kus muskaatpähkel ka sees - pääle valada ja takkaotsa kõige pääle riivjuust. Ahi 100 kraadile ja kolmveerand tunnikest, et pehme oleks kõik.

Vein: mendoza

postitas 15:49 | arvamused (0)

23. august 2004

võrtsu-äärne kabatshokivorm

kuna on kabatshokihooaeg, siis üritan siia kirja panna roa, millega sai mõni päev tagasi 3 päev läbi füüsilist tööd teinud meest kerge vaevaga ära toidetud.

2 väiksemat või 1 suurem kabatshokk
1 küüslauk (suurus vastavalt soovile)
paar sibulat
7-8 tomatit
200g suitsuribi
500g hakkliha
3 muna
0,5l piima
riivjuustu
soola, pipart, ürte vastavalt soovile

koori kabatshokk vajadusel ja pane jämeda soolaga üleraputatult kaussi seisma. loksuta aegajalt.
koori tomatid. pruunista hakkliha natukese pipraga. puhasta ja tükelda küüslaguküüned ja sibulad (sibulad võivad vabalt rõngad olla). lõika suitsuribi kuubikuteks.
kuumuta ahi umbes 200 kraadini. vahepeal lao toiduained kihti kõrgemale ahjuplaadile või suuremasse ahjuvormi. kabatshokkidelt kalal enne vesi pealt ära ja lao need põhja. siis pane lihaasjad, sibulad, küüslaugud. vahele pane natuke maitseaineid; eriti head on ürdid (basiilik, pune, tüümian jt). tomatid pane kõige peale.
kui on sügavam vorm, võid kihte korrata.
väikeses kausis löö munad lahti ja sega piimaga ning vala vormile peale. ahju.
kui muna-piimasegu on juba üsna tardunud ning kabatshokid peaaegu pehemd, siis raputa peale riivjuustu.
kõrvale võid pakkuda makarone, riisi, kartulit; või süüa ka eraldi roana ;)

postitas pilleriin 15:51 | arvamused (1)

19. juuli 2004

kabatshoki-tomativorm

pole erilist kokkamisetuju olnud ja siia ka on auk tekkinud. aga miskit on siiski tehtud ka :)

1 kabatshokk (umbes 1kg)
4-5 tomatit
küüslauku
ürte (pitsaürdid vm vahemerestiilis), soola, pipart
1 muna
klaas piima
riivjuustu

kabatshokk koori õhukeselt ära, lõika umbes 1cm viiludeks, raputa soola peale ja pane kaussi seisma (et suurem vedelik välja nõrguks).
koori tomatid (klikka, kui ei tea kuidas).
vala kabatshokiviiludelt vedelik ära ning lao viilud väiksema ahjuvormi põhja. tomativiilud peale, purustatud küslat maitse järgi ja maitseaineid ka. ideaalis peaks üks kiht veel tulema.
muna löö kahvliga natuke segi ja lisa piim ning vala kogu kupatusele peale ning pane vorm ahju. paarikümne minuti pärast lisa riivjuust ning küpseta veel soovitud küpsuseni (kabatshoki küpsuseni siis).

postitas pilleriin 19:18 | arvamused (0)

14. jaanuar 2004

mõnusalt lõhnav lillkapsavorm

esimene tänane Volksu retsept. uskuge mind, luba on olemas :)

Lõhnavad lilled

1 suur lillkapsapää
100 g toorsuitsupeekonit
supilusik võid
2 supilusikut jahu
3½ klaasi piima
2 muna
riivitud kõva juustu
tüümiani, soola

Lillkapstas soolasesse vette ja pehmeks vuhistada. Ahjuvorm võiga määrida ja kapstas sinna tükkadigi sisse. kapstatükkide vahele toorpeekoniribad. Pannil lastakse või jahuga kokku ja jupiti piim valatakse manu. Sool. 10 minti lastakse pannil sirrata. Kui soust jahtunud, segatakse är hõõrutud munad ja hakitud tüümian tollele sekka. Valatagu see kraam lillkapsta pääle kõik. Ja pähe veel riivjuust. Ahjus küpseks ja lauale.

Vein: siia sobib chardonnayd juua kenasti.

Volks

postitas pilleriin 18:57 | arvamused (0)