« Amsterdam on nighttime | Main | Kreeka - Patra »

Holland - Prantsusmaa - Itaalia

Nigel kommunikatsioon v6i mis? Vabanduseks ytlen, et aus6na - tegemist on esimese korraga 8 p2eva jooksul, kui kybermaailma saan sukelduda. Uskumatu, kui palju tahetakse heasydamlikelt tudengitelt n88rida tyhipalja internetiligip22su eest - keskeltl2bi 5eurot/h! See selleks.. mis siis toimub yleyldse?!

N2dal tagasi saime viimaks Amsterdamist liikuma - ehk siis p22sesime minema yleyldise mandumise, dekadentsi ja allak2igu kyysist. Amsterdamist veel niipalju.. eelmine kord mainisin, kuidas me sattusime elama tyhjana seisvasse kunagisse byroohoonesse, mida linnavalitsuselt ametlikult rendivad toredad noored inimesed. Pildike ka sellest unelmate-squatist. Paar viimast 88d sai lausa katusel 2rgatud - vaade missugune!

07.jpg
...

Veidi peale Rotterdami saime esimese shoki osaliseks - bensiinijaamas kyyti otsimas tylitasime kuskilt autode vahelt v2lja ilmunud habrast blondi neiut, kes otseloomulikult oligi meie lahke seltskonnaga n6us. Yllatus tuli aga siis, kui neiu jaamast taas v2ljus ja tohutu valge veoauto rooli ronis. Ehk siis 19a. blond Hollandi neiu - pikamaaveoautojuht. Saime h6lpsasti Dijoni ning 88 hakul pyydsime sealt veel auto Lyoni.

J2rgmise p2eva hommikul liikusime Lyonist Grenoble'sse - mittemidagiytlevasse linnakesse oru p6hjas. Linna me kauaks ei j22nud - asusime oma seljakottidega kontemurdvale t6usule yhele m2gedest, mille tipus olid maailmas6jaaegse punkri varemed. M2gi iseenesest oli ca 600-800m, aga 15kg seljakotte ja 30kraadist kuumust arvestades suhteliselt tappev. Sinnasamma varemetesse j2ime paigale praktiliselt 24h - ehk siis lisaks p2evale veetsime ka 88 kaljunukil, varbad s6na otseses m6ttes rippumas eimillegi kohal.
Ma arvan, et r22gin siinkohal ka Siimu eest, kui ytlen, et 14. juuni Grenoble's meil naljalt kunagi ei unune. Ma v2hemalt sygavalt loodan seda. Minu jaoks oli tegu 22rmiselt spirituaalse, uskumatu ja silmiavava kogemusega - mis ja miks t2pselt, j22gu siinkohal saladuseks. Informatsioon valitud hingedele ;P

04.jpg
Minu koht Grenoble'i kohal.

Grenoble'st liikusime j2rgmisel p2eval Torino l2histele ning siis hakkasid jamad peale. Senimaani oli meil autodega pea ideaalselt vedanud, ent Itaaliasse j6udes tabas meid ikaldus. Kui meie tahtsime minna Milanosse, l2ksid k6ik autod Genova suunas. Kui me viimaks j2rgmisel hommikul otsustasime Genova kasuks, siis otse loomulikult olid k6ik Milano suunas minemas. T2pselt sama jama oli Rooma ja Riminiga. Nii et l6ppude l6puks olime sunnitud ohverdama nii Milano, Firenze, Rooma, kui ka Napoli oma yleyldise progressi huvides.

Olgem ausad - h22letamise n2ol on siiski tegu niiv6rd dynaamilise, ent samas ka juhusliku ja 6nnel baseeruva protsessina, et oleks ilmne rumalus j2igalt vastuvoolu s6uda. Kui ikka keegi Roomasse ei s6ida, siis kurat temaga. Ei taha Rooma mind vastu v6tta, ei taha ka mina Roomat n2ha... v2hemalt see aasta. Yleyldises plaanis olen ma aga 22rmiselt meeldivalt yllatunud, kui h6lbus ja kiire (khm.. Itaaliast me siinkohal ei r22gi) on kahel noormehel ringi liikuda h22letades. Kusjuures me pole kordagi pidanud isegi erinevaid autosid kasutama. V6imalik, et Itaalias oleks 6nnestunud niimoodi veidi kiiremini ringi liikuda, ent hiljem-yksteise-leidmise-vaev poleks seda vist yle kaalunud. V6i oleme me lihtsalt liiga laisad selleks... seda kindlasti.

..niisiis.. ahjaa.. teel Brindisi'sse, kus me parasjagu oleme, p6ikasime Rimini rannast lahkudes l2bi ka San Marinost. Tore kuhila m2en6lval - m6ned kivid siin.. m6ned laternad seal.. but that was pretty much it. Loomulikult oli koht turistidest l2bi n6rgunud.

06.jpg
...
03.jpg
...

Ning l6petuseks paar t2nahommikust kaadrit.

05.jpg
...
01.jpg
...
02.jpg


PS.
L6petuseks olgu 8eldud, et meil on tegelikult l6bus ka ja meie ymber / meiega toimub k6ige absurdsemaid ja l6busamaid seiku - ent otse loomulikult on k6ik mainimistv22rt detailid selle yyrikese aja jooksul, kui arvuti taha p22sen, peast pyhitud. Nii et selle asemel peate leppima selle kuivikliku kirjeldusega.
Nyyd aga l2heb taas kiireks. Pooleteise tunni p2rast v2ljub praamilogu Brindisist Kreeka poole ja meil on plaan sellele 16 tundi 66tsuvale maailma6nnetusele j6uda.
Aga otse loomulikult olen mina alles internetis, Siim on kuskile linna peale kadunud, meie seljakotid on kuskil kuradi raudteejaama pagasihoius ja me peame kogu selle hunnikuga j6udma linna teises 22res asuvasse sadamasse.. loomulikult pole meil mingeid pileteidki ega informatsiooni t2pse v2ljumiskoha kohta. Aega on t2pselt 1h, 22min.
GO!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.pilleriin.ee/cgi-bin/mt-tb.cgi/217

Comments

Ei noh,v'ga tore ettev]tmine.Käisin möödund suvi 2006 samuti parima sõbraga väga spontaalselt ärgates purjus peaga peale sünnipäeva ja panime lambist minekut läbi lääne-euroopa,kuid me läksime vaid ühe (säästumarketi) telgi ja minumagamiskotiga,riided olid vaid need mis seljas ja käisime läbi läti-leedu-poola-slovakkia-ungari-tsehhi-saksamaa ja siis hollandisse välja muidugi AMSTERDAMI.Peale selle võin öelda et kogu selline reis läks vägagi soodsalt, majutuse peale kulutasime vaid korra saksamaal kus üleväsimus ja kõhu tühjus hakkas kurnama.Igaljuhul tagantjärgi võin öelda et selline trip oli võimas kogemus,ise ka ei usu aga olen elus :)

Post a comment



trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)