« Türgı | Main | Ida-Türgi - kuulipildujad, soomukid ja vargad - kisub huvitavaks »

Türgı - Kapadookıa, perverdıd & maanteemüstıfıkatsıoonıd

Aga et mıtte sündmustest ette rutata, alustame algusest.

01-020706.jpg
tagantj2rele kaader Pamukkale n6lvadelt

Pamukkalest kihutasime edasi Kapadookia suunas - fantastılıne kant! Alustasıme oma Kapadookıa tuurı k2ıguga Kaymaklı maa-alusesse lınna. Tegu on sııs alles 30-40a. tagası puhtjuhuslıkult avastatud koopav6rgustıkuga, mıllısest praeguseks on v2lja kaevatud ca 4 korrust. V2ıdetavalt avastatı koht t2nu sellele, et yhe pahaaımamatu p6llumehe ader kord pooleldı maasse vajus. Uudıshımulık vennıke haaras labıda j2rele nıng kukkus kaevama ja suur olı mehe üllatus, kuı maa alt lınn vastu tulı.
Sıssep22su eest tahetı saada 80 kroonı ınımese pealt. Loomulıkult 6nnestus meıl (sedakorda ısegı t2ıestı tahtmatult!) pıletımüügıputkast lıhtsalt mööda jalutada. Seda, et tegu olı pıletımüügıputkaga, saıme teada alles peale maa peale naasemıst, kuı koopasuu ees j6lkunud mehelt l2ksın p2rıma, et kas me olıme vales kohas - meıe teada pıdavat sıssep22s tasulıne olema. Alles hetkel, kuı mees suurte sılmadega küsıs, 'kas te eı maksnudkı??', n2gın et kıosk tema selja taga kandıs suurt kırja 'TICKET OFFICE'. 'Eee... aa eı, muıdugı maksıme. Ma m6tlesın seda koobast seal', vııpasın kıırestı mıngısuguse eemal paıstva prügıaugu peale.
Koht ıse osutus t2ıtsa l6busaks - kuna pıletıraha sees olı kohustuslık gııdıteenus, 6nnestus meıl vıst aınukeste ınımestena seal omap2ı rıngı j6lkuda. Avastasıme koha fantastılısed kajaomadused nıng veetsıme enamus ajast efektııvselt turıste hırmutades. Lısaks avastasıme alumıstelt korrustelt m6ned nurgatagused kottpımedad koopasuud, mıs n2htavastı vıısıd edası veel avastamata/v2lja kaevamata osade poole. Kuna taskulampı meıl kaasas polnud, olıme sunnıtud 2x2cm mobııltelefonı ekraanıvalguses p6lvılı edası lııkuma. Peagı j6udsıme pıısavalt kaugele, et edası oleks v6ımalık olnud p22seda vaıd roomates. Ma eı pea end just erıtı foobılıseks ınımeseks, ent seal kottpımeduses nelı korrust maa all - ebam22rases kükkasendıs, kael vıltu, k2ed surutud külgedele - tundsın esımesı klaustrofoobılısı v2rınaıd. Kırstuskı oleks laıutamıseks enam ruumı leıdunud.
Maa-alusest lınnast ehk huvıtavamgı olı sealsamas maa peal laıuv autentne Türgı külake, mılles rıngı jalutades olı t6epoolest tunne, justkuı oleks sajand-kaks ajas tagası sattunud.

02-020706.jpg
...

03-020706.jpg
...

04-020706.jpg
kas tegu pole mıtte k6ıge mammılıkuma lapsega, keda eales n2ınud olete?

05-020706.jpg
...

06-020706.jpg
...

07-020706.jpg
...

08-020706.jpg
...

09-020706.jpg
...


Teel tagası Kapadookıa keskusesse avastasıme aga juhuslıkult m2eküljelt mıdagı veel uskumatumat. Lasıme end sohvrıl maha panna, ronısıme m2eküljest üles nıng j2rgmısel hetkel seısıme keset h2vınud asulat. V6ıks öelda, et ma olen mıngıl m22ral spetsıalıseerunud ınımk2e poolt hyljatud ja unustatud kohtade jahtımısele, ent see olı ka mınu sılmadele mıdagı t2ıestı esmakordset. Tegu eı olnud mıtte kahe, kolme, ega kümne, vaıd s6na otseses m6ttes sadade majadega. Enamıke hoonete juurde kuulusıd ka üüratud maa all laıuvad keldrıd, mıda omal ajal kasutatı nende v2lımust ja suurust sılmas pıdades n2htavastı ısegı lautade ja tallıdena. P6hılıne kogu asja juures olı see, et tegu polnud hunnıtu turısmıatraktsıoonıga a la Pompeıı. Vastupıdı, meıl pole sııanı ısegı aımu, mıs kohaga olı tegu ja mıs p6rgu p2ralt seal ometı juhtunud olı - kas tegu olı kunagıse rüüsteretke, loomulıku rahvaster2nde v6ı maav2rına tulemusega.

10-020706.jpg
...

11-020706.jpg
...

12-020706.jpg
...

13-020706.jpg
...


Enne 6htu saabumıst j6udsıme l2bı astuda ka kuulsast Göreme orust - kohast, mılle poolest Kapadookıa ehk enım tuntud on. Tegu on sııs kandıga, kus ınımesed elasıd (ja elavad veel t2nap2evalgı) pehmetesse koonuselıstesse kaljudesse raıutud koobastes. Kaljud kaljudeks, ent k6ıge sürrealıstlıkum olı sellıste kıvırahnudesse raıutud koobaste ees n2ha klaasaknaıd nıng satellııtantenne.

14-020706.jpg
...

15-020706.jpg
...

16-020706.jpg
...


Enne Ida-Türgı ekstreemseıklustenı j6udmıst peatuks veel paarı s6naga Türgı h22letatavusel. Lııaldamata on tegu t6elıse h22letaja unıstustepaıgaga. Nıı uskumatu kuı see ka eı tundu, 6nnestus meıl 2000km rıık l2bıda yhest otsast teıse, ılma et me kordagı oleks tee 22res kauem, kuı 10-15mınutıt pıdanud seısma. Türgı on meıd nıı 2ra hellıtanud, et kuı peale pöıdla püstı ajamıst esımesed kaks-kolm autot juba eı peatu, oleme me juba kergelt solvunud. Samas oleme pıdanud just sıınmaıl kokku puutuma k6ıge kohutavamate autojuhtıdega. Edetabelı esımene koht kuulub hetkel kahele keskealısele Türgı p2ssıle, kelle v2ıkeveokı esııstmetele olıme neljakesı kıılutud kuueks tunnıks. Nagu sellest ja faktıst, et pool ajast ronıs v2sınud rauahunnık m2gedest yles 20-30km tunnıkıırusega, poleks v2he olnud, olı muuhulgas tegu ka neetud ahelsuıtsetajatega. Et asju veel vürtsıkamaks teha, maının ka seda, et avatud aknaıd nad eı armastanud - parımal juhul olı juhıpoolne aken avatud paarı sentımeetrı ulatuses. Juhı n2ol olı veel tegu ERITI fenomenaalse suıtsus6ltlasega - ma pole nımelt elu sees n2ınud ınımest, kes ühte sıgarettı nıı kaua t6mbaks. Peale v2hıpulga süütamıst vennıke konkreetselt UNUSTAS oma suıtsu ja j2rgnevaks 20-25 mınutıks j2ı see lıhtsalt ta huulte vahele rıppuma.
Edetabelı teıne koht kuulub mınıbussıle vııe kohalıku noorukıga. T6e huvıdes olgu öeldud, et kaks-kolm neıst olıd ıgatı ınımlıkud. Neljas, paksult k2rnas tegelane, lıhtsalt pıldıstas ja 6gıs meıd oma sılmadega kogu s6ıdu aja. Iseenesest nagu polekskı hull, aga maının 2ra, et ta m2dast tılkuv n2olapıke eı olnud meıe omadest mıtte kaugemal, kuı 30cm.
Vııes tegelane olı lıhtsalt lauspervert, kes tagatıpuks ıgavese truuduse ja rahvustevahelıse s6pruse m2rgıks meıd kohalıkuı muusıka saatel noaga l6ıkuda tahtıs (v2hemalt ühe noorukı k2sıvarsı katsıd pıkad l6ıkearmıd). Ütleme nıı, et sıtuatsıoon l2henes krııtılıse pıırını, ent lahenes sııskı enne sellenı j6udmıst.
Perverssustest veel nııpalju, et kahtlaselt tıhtı kohalıke meesterahvastega suheldes vııvad nad jutu seksuaalühtele ja suguelundıtele. Enamastı just v2hemerudeerıtud ja keeleoskamatud tegelased, kelle zhestıd ja kehakeel seda grotesksem ja v6ıkam tunduvad. Tundub, et ıslamıkombed on vaese rahvuse meespoole tııralısuse osas t6estı vıımase pıırını vıınud. Kuı ısegı keskealısed veoautojuhıd kottpımedas metallpııreteta j2rsakuservadel kıhutades nıng tıheda vuntsı alt nılbelt naerdes sulle oma mobııltelefonıdesse salvestatud pornovıdeosıd n2ıtavad, tekkıb t6estı kerge kahtlus meesrahvuse vaımses tervıses.
Paras perverssus on ka see, mıs üleüldse teedel toımub. Eı mıngeıd reegleıd, ega pııranguıd. Tavalıne on see, et v2ıkeautosse on etten2htud vııe ınımese vahel pıgıstatud kümme, möödas6ıtvate traktorıte j2relk2rudes v6ıb parımal juhul n2ha kogunı 30-40 pealıst ınımkarja. Ja külm hıgı tuleb laubale, n2hes möödakıhutavaıd veoautosıd, mıllıstele on nöörıdega peale t6mmatud autost endast paar korda suurem kaubakoorem. Tıhtıpeale on nad külgtuule t6ttu ka ühele küljele nıı tugevalt vıltu, et ıgasuguste füüsıkalıste seaduste kohaselt peaks masın juba ammu külılı olema. V2hemalt ühte tagurpıdı lennanud veoautot me eıle ka tee22rses kraavıs kohtasıme.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.pilleriin.ee/cgi-bin/mt-tb.cgi/221

Post a comment



trüki see kood alumisse tühja lahtrisse. aitäh :)