21. detsember 2004

Viimsi LT taastulek :)

juba laupäeval avastasin, et mahapõlenud Viimsi Lihatööstusele kuuluv putka meie turul on jälle avatud. kaesin õuest - õige tädi letis ka. torman sisse ja selgub, et näe, mu lemmiklihatööstus jälle töötab! sedapuhku küll hoopis Tamsalu lähsitel, mida kinnitab ka Virumaa nädalaleht.
igatahes, on lõppenud peata hulkumine normaalse vorstitoote otsinguil :)

postitas pilleriin 23:12 | arvamused (0)

20. detsember 2004

õuntega täidetud hani

jõulud kohe-kohe käes, peab vist mõne jõulusema retsepti üles panema ;)

1 hani,
ca 1kg väikeseid õunu,
soola, pipart

pese hani seest korralikult puhtaks ja kuivata. riputa hane sisse soola ja veidike pipart. lõika õunad pooleks ja eralda südamikud ning täida hani õuntega. kui soovid, võid hane kinni õmmelda või nööriga kokku tõmmata. pealt võid määrida hapu pooliku õunaga või õunamahlaga.
lase ahi umbes 180-190 kraadi juures soojaks, pane hani pannile, lisa vett ja pipraterasid ning pane ahju. kui hani hakkab pruuniks muutuma, võid temperatuuri pisut maha keerata (160 umbes) ning kasta hane praeleemega, raputa ka jämedat soola peale. küpseta kokku umbes 2-2,5 tundi, aegajalt leemega üle valades. vajadusel lisa natuke sooja vett pannile.

samamoodi võib täita ka parti, ainult et küpsemisaeg on lühem - ca 1,5 tundi.

postitas pilleriin 14:11 | arvamused (0)

12. detsember 2004

kalaitk

näe, kirjutasin jällegi oma pealehele.. ühe kalaitku.

postitas pilleriin 17:43 | arvamused (0) | TrackBack

7. detsember 2004

Mamma Köök

mingi päev avastasin möödasõites, et Tartu mnt.-l endise kino vastas, keskturu kõrval, kus ammsutel aegadel oli raamatupood ja siis keraamikapood ja kunagi mingi sebimine, on avatud söögikoht nimega Mamma Köök.
täna õnnestus sealt läbi lipata. 'kallid' praed, nagu karbonaad ja .. ee .. mälu veab alt, no neid oli veel, olid 50.- ringis, nn. päevapraed 35.-. mina otsustasin viimaste hulgas oleva keedetud keele kasuks, märkamata, et seal juures kiri 'väherasvane'. teenindaja aga, selline harjumatult suhtlev rõõmus naisterahavas (vanuse järgi ehk mamma tütar?), märkis selle kohe ära. üldse oli harjumatu mingis kodumaises kohas nii palju teenindajaga suhelda, kusjuures viimane oli selle juures veel rõõmus ka kogu aeg. seletas täpselt, et mis kaste on ja mis lisandid ja mida ma täspelt soovin.
targasti tegin, et kohe pannkooke või mamma kooki ei võtnud. need oleks pidanud sisse pressima. sest kõht sai küll kõvasti täis ja hea oli ka. oleks pidandu võtma supi ja magustoidu ehk? eks järgmine kord proovin. sest sinan tasub tagasi minna küll :)
ahjaa, kaaslane jäi oma hakkbiifstegiga ka väga rahule, kuigi praekartulitega läks natuke aega.

postitas pilleriin 14:15 | arvamused (1)

2. detsember 2004

latplanta

Latplanta on Eestiski üsna tuntud Läti ürditootja. viimati avastasin nende maitseainesegud akrüülveskis. üllatavalt head muide. soola on selliste asjade kohta segus üsna vähe (30%) ja seegi on meresool, muu kraam on kõik naturaalne ja näeb ka hea välja. veski on nagu on, mida selle 30.- eest koos seguga ikka tahta - aga siiski jahvatab ja on väidetavalt 3-4 korda täidetav. täidiseid on ka saada muide (algul kartsin, et ei ole midagi).
lähem info Latplanta kodukalt.

postitas pilleriin 13:02 | arvamused (1)