28. detsember 2005

Armastus Ofelia vastu

Armastus Ofelia vastu ehk sealiha punaveini-koriandrikastmes

1 kg sealiha (kael)
klaas punaveini
kaks supilusikut purustet koriandriseemneid
veskist meresoola, veskist musta pipart
kaneelikoor
kuus supilusikut rafineeritud päevalilleõli

Notsutükid pannakse marineeruma veini ja maitseainetega vähemasti neljaks tunniks, aga veelgi parem – laske rahus olla üleöö.

Pann väga tuliseks, lihakene marinaadist välja ja kuivaks. Pannile õli ning liha graniitjaks mõlemalt poolt. No ikka kenasti pruuuniks.

Kogu kupatus pruunistet, siis pann ülejäänud õlist puhtaks, liha uuesti pääle ja marinaadus tollele otsa. 30 minti pannikaane all tõmmata lasta. Marinaadist tulnud kaste peab olema tihe. Kui ei ole, siis kaas päält maha ja 10 minti ilma kaaneta lisaks lasta.

Vein: Cabernet Franc

postitas Volks 11:46 | arvamused (0)

27. detsember 2005

Kõõrutab ploomide poole

Kõõrutab ploomipuu poole

1 kilo broileritükka
400 g. musti kuivatet kivideta ploome
2 sibulit
pool teelusikat safranit
2 suurt kardulast
toiduõli
soola

Sopsuta ploomid veega üle ja pane pooleks tunniks paari klaasi külma veega likku.

Sippul kõrge servaga pannil õhkpeeneteks viiludeks lasta ja pannil tulises õlis kuldseks - nagu ikka. Parajaks löödud kanatükid sippula pääle, siis sool ja ploomid koos ploomi leoveega. Pool tundi haududa.

Pärast seda: kartul sentimeetrijämedusteks tükkideks ja koos safraniga kaagale manu. Kümme minti tõmmata.

Vein: merlot

postitas Volks 12:51 | arvamused (1)