Et siis tähtsate päevade puhul tekkis kiirkäiguretseptum, kuna liha oli kapis.
Metssiga kaelapidi pohlades
1 kilo metssea kaelakarbonaadi
200 grammi riivitud porknaid (lai liist)
kaks peotäit värskeid/külmutet palukamarju
supilusikas klassikalist adžikat (teravapoolne)
1 loorberileht
3 küüslauguküünt (Eesti) või 5 küüslauguküünt (Poola, Hiina)
kolm nelgitera
sool, pipar meki järele
Metsanotsu lõigatakse pooleteise sentimeetristeks viiludeks ja lastakse kuumas päevalilleõlis kiiresti külgedelt pruuniks. Liha võõbatakse adžikaga.
Potti. Vaheldumisi lihaviilakatega pannakse palukas ja riivit' porknas ja siis veel pannilt õli ja loorberileht ja nelk.
Madalale tulele hauduma. Vähe vett. Poole hauduse pääl sool ja pipar ning lõpuni tõmmata. Kui vesi kaob võib juurde panna - keedetud vett.
Rõõsa koorega ahjukartul. Hautuskaste. Värske hakitud petersellum.
Vein: Garnacha
Stockmanni toiduosakonnas oli müügil 'Jahimees juustuga'. maksis nii 37.- raha kanti. päris hea pakkumine ju? muidu saab selle raha eest ainut ca pool kilo juustu (maitea, palju koos jahimehega saab, aga natuke ikka), nüüd aga veel jahimehe ka kaasa - ja see viimane peaks ju tagama selle, et ulukiliha hakkab kodus liikuma. ma pean selle üle veel mõtlema, sest samas tahab jahimees ju süüa kah..
kodumaiseid õunu, Polli aiand ja 'Talvenauding' (kui mu mälu mind ei peta), pakub praegu Tallinna Kaubamaja toiduosakond, 9.90/kg. pole pealt sileläikivad, vaid sellised vanaema keldri vissid, aga maitsevad imehead!
ma pole nii tühjade riiulitega Stockmanni toiduosakonda veel näinudki.see nende niigi napp ja jama kulinaariariiul oli praktiliselt tühi (äkki täidetakse kuidagi paremini? :O), mingid muud valmispakendatud asjade riiulid samuti. täiesti uskumatu vaatepilt.
minu kõrval kulinaarialetis üritas üks kaaslastega läti või leedu keelt rääkiv onu järjekorranumbrita midagi osta ja tabasin veel selliseid inimesi. aah - 10-15a tagasi eestlased nt Helsingis ;)