29. juuni 2010

banaani-kookoskook

erinevatest rabarberikookidest sai siiber. niisiis sai võetud kusagilt netist üks retsept ja seda muditud.

125g võid või margariini
2 karpi (300g) Farmi maitsestamata toorjuustu
250g suhkrut
3 muna
300g kooritud banaane
1tl vanillisuhkrut
400g jahu
2tl küpsetuspulbrit
1tl soodat

100g kookoshelbeid
2spl suhkrut
2tl kaneeli

võta toorjuust ja või ca tund varem kapist välja pehmenema.
pane ahi soojenema 180 kraadi peale.
sega või suhkruga, lisa toorjuust ja klopi ühtlaseks (ei pea vahtu kloppima). lisa ükshaaval munad, segades iga muna enne järgmise lisamist korralikult taignasse.
püreeri banaanid ja lisa eelnenule.
sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda ning sõelu taignasse.
purusta kookoslaastud ning sega suhkru ja kaneeliga. lisa umbes pool segu taignale.
aseta 26cm läbimõõduga koogivormi põhja küpsetuspaber ning vala taigen vormi. puista peale ülejäänud kookossegu.
küpseta ca tund, kuni koogi sisse torgatud tikk jääb välja tõmmates puhtaks.
enne vormist eemaldamist lase umbes pool tundi jahtuda.

soojalt sobib väga hästi nt jäätisega, külmalt aga kohvi kõrvale.


banaanikook726.jpg

postitas pilleriin 21:44 | arvamused (0)

23. juuni 2010

grillitud ananass toorjuustukreemiga

lihtne ja maitsev grillmaius, paras küpsetada grillil, kui liha on maha võetud, aga söed veel leiged.

1 ananass
300g Farmi toorjuustu
2 spl mett
poole sidruni (või soovi korral laimi) mahl ja koor

võta toorjuust veidi varem külmkapist välja, et saaks pehmeneda.
vahusta toasoe toorjuust mee ja sidrunimahlaga, lisa riivitud sidrunikoor. kui eelistad laimimaitset, kasuta laimi.
puhasta ananass ja lõika ca 1-1,5cm viilud. aseta grillile ja grilli mõlemat poolt (sõltuvalt grilli kuumusest) 3-5 minutit.
aseta grillitud ananassiviilud taldrikutele ja kaunista toorjuustukreemiga.
soojalt on parim!


ananass375.jpg

postitas pilleriin 12:10 | arvamused (0)

18. juuni 2010

toidu(kiir)ülevaade Dallasest

reisilt tagasi.
lühidalt toidust: peamiselt sõime mehhiko toite. enamasti on seal siis tortilla, mida on töödeldud kas tacoks (st, mingi täidis lihtsalt sees) või enchiladaks (lisaks täidisele on soust ka peal), kõrvale riis ja üpris hallikad oad :) heal juhul on paar ampsukest salatit ka. peaks ütlema, et sellsit kõva tacot (meil müüakse hard shelle ka) sain ma seal ainult korra ja sel juhul oli tegu friteeritud pehme tortillaga.
burksi sain paar korda. ma räägin siin korralikult burksist, mitte mingist kiirsöögi omast. kiirsööki sai ka, ma võtsin salatit - mida ei jaksanud ära süüa.
ning bbq maitses seal värskem, kui enamik Eestis restodes proovitutest. ehk sain kinnitust sellele, mida olen kahtlustanud - meil ilmselt tehakse mingi ports valmis ja siis soojendatakse klientidele. njah.

kontrastidest rääkides, Dallases sai värsket jalopenot kilohinnaga kuni 30 eeku, vast ökopoes oli veidi kallim. Stockmann müüb sama kilohinnaga 411 eeku. nagu päris-päris karm vahe või mis?
ma saan aru jah, et meil nii odavalt ei saa müüa, aga.. ?
küsimärk jääb õhku ikkagi.
sest noh, näiteks arbuusi ja värske maisi hindades ei ole suurt vahet, kui ümber arvestada. need ju ka veidi troopilisemad viljad.

et meil saab 35 krooni eest umbestäpselt 8 nisutortillat ja seal saab selle raha eest ca 30cm kõrguse torni neidsamu, on samuti hämmastav. sest see tortilla ei nõua vegetatsiooniperioodi, vaid peamiselt jahu ja vett, veidi soola ja õli, ning küpsetamist.

postitas pilleriin 18:01 | arvamused (0)