30. oktoober 2004

Mõtsanotsu ruig

500 g shampinjone
1 kg metssealiha (rind oleks hää)
200 g suitsupekki
1 sibul
võid
4 klaasi kuuma vett
sool, pipar

Suuremad seened pooleks lõigata väiksemad terveks jätta. Liha lõigata kenasti tükkideks ja praadida pruunistades võis lisades soola ja pipra. Ahjupoti põhja panna suitsupeki viilud, nonde pääle sibularattad siis pruunistet ruigam ja pääle seened. Vesi pääle veel ja ahju hauduma tunniks ajaks.
Vein: Merlot

Volks

vajadusel sobib ka pehme sealiha!

postitas pilleriin 16:16 | arvamused (0)

28. oktoober 2004

Kiire makaronisoust ohtra juustuga

Makaronid (lipsud, spiraalid vms. toekamad) keedad ära nagu ikka - lisad natuke soola ja õli.

Panni peale paned toorsuitsusinki, mõned hakitud päiksekuivad tomatid ja praed läbi. Nisujahu üks lusikatäis ja praed ka läbi. Siis otsa keedetud vesi, rõõsk koor (hapukoor sobib ka) ja ohtralt parmesani. Musta pipart võid ka panna natuke.

Kui soust valmis ja lõhnab hästi, siis keera makaronid sinna sisse ja keeda korraks läbi.

Taldrikus võid pärast pestot ka sisse segada, saab edevam.

postitas fazz 15:30 | arvamused (0)

25. oktoober 2004

pelmeenivabrik

sõle tänava illegaalne pelmeenivabrik lõpetas eile töö kell 1 öösel. peale 3 tundi mässamist oli tulemus umbes 2kg pelmeene. ohh.. kohe näha, et pole kogemustega pelmeenivorpija!
aga taigen oli seekord vähe teine ja töödelda oli seda mugavam. kui on maitse ka järgi proovitud, siis ehk annan teada ;)

postitas pilleriin 12:12 | arvamused (1)

24. oktoober 2004

jänes turult

lisaks siin reklaamitud numbrile oli täna üsna mitu jänkut müügil ka baltijaama turul, 85.-/kg.
ja muide, jänest ei söö halvad inimesed. liha nagu iga teinegi ;)

postitas pilleriin 15:27 | arvamused (2)

19. oktoober 2004

Liha ampsab ise

Vaat, kes seda enne näind, et lihatükk ise suu avab ning - ampsti - teeb.
Aga siin on säherdune, mille puhul teadagi köögikatid ja köögimatid silma säravaks ajavad. Eriti matid.

600 g vasika- või loomaliha
kõrvitsaseemneid
ohtralt küüslauku
100 g suitsupekki

Liha jupitage veits suuremaks kui guljashi-prae tükid, no nii 2 sentimeetrit külg. Siis parajast suskav nuga, millega tee tasku lihtükki. Pikikiudu! Tasku sisse peab mahtuma küüslauguküüs (või pool...), koorest vabastet kõrvitsaseeme ja tükike suitsupekki, suts soolagi.

Ampsud lastakse õlisse (fritüüri). Välja võtta ja sinna manu andke kurgi, hapukurgi, tomatijuppe (kes tahab, punase sibula rõnglaid), musti oliive.

Vein: bonarda

postitas 19:44 | arvamused (0)