17. mai 2010

singi-tomati-kodujuustu-quiche kerge salatiga

tõesti-tõesti - see oli minu esimene quiche. otsa sai lausa hämmastavalt kiiresti.
tegelikult on quiche retsepte netis saadaval küll ja küll, aga nagu mulle just öeldi, et villaseid sokke on ka nett täis, aga ikka pannakse juurde. no mina panen villased sokid küll jalga :P

aga olgu, asja juurde. 24cm vormi tegin, kogused siis selle järgi. ja nagu ikka, ega mu retseptid väga kaalujälgijatele sobi. ning sõna 'pirukas' on suupärasem :P

taigen:
250g jahu
150g võid
veidi soola
2-3spl külma vett

täidis:
4 muna
200ml 35% koort
100g Farmi maitsestamata toorjuustu (toatemperatuuril)
200g suitsusinki
2 tomatit
2tl hakitud värskeid ürte (basiilik, tüümian, rosmariin)
veidi soola

salat:
1 pea frillice salatit
1 pikk kurk
200-300g tomateid (kirsstomatid on parimad, aga ka muud sobivad)
1 keskmine paprika
3-4 päikesekuivatatud tomatit
1spl balsamveiniäädikat
2spl kvaliteetset õli (ma ise olen kasutanud valge sinepi õli; aga külmpress-oliivõli on muidugi väga sobilik)
1tl suhkrut
0,5tl soola
veidi jahvatatud valget pipart

taigna valmistamiseks peavad ained olema külmad. aseta või, jahu ja sool suuremale lõikelauale ja haki kiiresti suure noaga ühtlaseks pudiks. kasuta kindlasti võid, mitte margariini. lisa vesi ja mätsi ühtlaseks taignaks :P
rulli küpsetuspaberi peal vormipõhjast veidi suuremaks, pane teise küpsetuspaberiga kata vormi põhi. aseta nüüd vorm taignale ja keera osava liigutusega kogu kupatus teistpidi, nii et taigen on vormi põhjas. käte abiga kohenda taigent, kus vaja. servad peavad ka kenasti jääma.
aseta vorm külmkappi, vähemalt pool tundi peaks seal seisma, kui võib ka pikemaks 'unustada'.
kuumuta ahi ca 220 kraadini. torka taignast puutikuga läbi mõned augud, et õhk küpsemise ajal alt välja pääseks ja tainast 'kummi' ei ajaks. aseta põhi ahju, ca 5 minuti pärast alanda temperatuuri 200le kraadile ja küpseta veel umbes 10 minutit.

vahepeal valmista ette täidis. koori tomatid ja viiluta. haki suitsusink kuubikuteks. mikserda kokku munad, koor ja toorjuust. lisa veidi soola.

nüüd peaks põhi küps olema. võta see ahjust välja, aseta põhjale ühtlaselt singikuubikud, nende peale laota tomatikettad ja puista ürdid. nüüd kalla kõige peale muna-koore-toorjuustutäidis.

aseta ahju ja alanda veel veidi temperatuuri (ca 190). küpseta ca 30-40 minutit, küpsust võid kontrollida puutikuga.

kuni quiche küpseb, on hea aeg valmistada salat.
rebi salat tükkideks (võid kasutada ka mingit muud meeldivat salatit või frillice ja lollo rosso segu), kirssomatit lõika neljaks, suuremad sektoriteks. kurk lõika pikuti pooleks või neljaks ning seejärel mitte väga õhukesteks viiludeks, puhasta paprika seemnetest ja viiluta samuti mitte liiga peenikeseks. tükelda ka päikesekuivatatud tomatid.

vala salatikastme ained (balsamico, äädikas, suhkur, sool, pipar) väikesesse kaanega purki ja loksuta seal korralikult segamini ning seejärel vala salatile ja sega salat läbi. jäta lauale seisma, kuni pirukas valmib.

quiche on väga hea ka siis, kui on üleöö külmkapis seisnud.


quiche066.jpg

postitas pilleriin 21:22 | arvamused (1)

18. aprill 2010

kartulisalat küüslauguvorstiga

täna sirvisin - no oma kümmekond kodumaist kokaraamatut läbi. lihtsalt juhtus nii. kasutasin juhust, et nende ligi sattusin - sest mul omal neid ei ole ega igatse ka. internet on ju olemas, suur ja lai :)

aga kogu selle sirvimise tulemusena juhtus see, et võtsin kartulid, mis tuleks mõne aja pärast muidu prügikasti saata, keetsin ära, lisasin veel seda-teist - ja sain päris toreda salati.

4-5 koorega keedetud kartulit
3 keedumuna
1 punane paprika
pool pikka värsket kurki või 1-2 väikest värsket kurki
200g küüslaugu-poolsuitsuvorsti (tavapoe kohta ei tea, aga turul ja Kopli väikepoodides on saada), sobib asendada ka mingi muu pehmema poolsuitsukaga
1 vars varssellerit

kastmeks:
200g hapukoort
200g majoneesi
2tl sinepit
maitse järgi soola
hakitud tilli

puhasta paprika seemnetest. viiluta salati koostisained õhukesteks viiludeks ja aseta kaussi.
kastme koostisained sega väikeses kausis omavahel ja vala salatile. sega ja lase tõmmata ca pool tundi.

kyslavorstisalat933.jpg


postitas pilleriin 23:36 | arvamused (0)

21. märts 2010

soolased lehttaignaküpsised

juhtus nii, et ostsin paar korda Selverist karbikesi nimega "Pestokõrvakesed". tootjat ma ei mäleta. igal juhul maitsesid head - aga kallid on ka, raiped.

aga samas, mõtlesin, pole nendes ka mitte midagi ülejõu käivat.
pestot on mul kodus ikka, läksin hankisin mõned vajalikud ained (nagu taigna) poest juurde ja tulemuseks olid kolme täidisega küpsised.

1kg lehttainast
3sl rohelist (klassikalist) pestot
3sl punast (päikesekuivatatud tomatite) pestot
3sl toorjuustu (nt Farmi naturaalne)
2tl Mistura de Tomato't (saadaval piprapoes, on päikesekuivatatatud tomati, küüslaugu, basiiliku jms kuivatatud segu
1 muna
linaseemneid, seesamiseemneid (viimaseid mul seekord ei olnud)

pane ahi sooja ca 220-230 kraadi juurde.
rulli tainas laiali ja lõika kolmeks ühelaiuseks ribaks. lehttainast ei tasu üritada rullida väga õhukeseks, ka on seda mõistlikum töödelda jahedas.
määri ühele ribale rohelist pestot, teisele punast ja kolmandale toorjuustu. toorjuustu peale raputa tomati-ürdisegu.

rulli kõik ribad pikemat külge pidi kokku (st. et jääb pikk ja üsna peenike toru) ning väga terava noaga lõika sealt umbes 1cm paksused seibid (nagu kaneelirulle tehes nt). aseta seibid lõikepinnaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
klopi muna väiksemas tassis või kausis kahvliga segi, pintselda küpsised munaga. puista peale ohtralt lina- ja seesamiseemneid.

pane küpsised plaadiga ahju. küpseta, kuni muutuvad kenaks tumekollaseks. oluline on, et esimese ca 5 min jooksul ahjuust ei avataks.


lehtkypsis089.jpg

postitas pilleriin 18:28 | arvamused (0)

16. detsember 2009

mahlane kanasalat

olgu siis, publiku tungival nõudmisel panen järgmise retsepti siia. nädala jooksun äkki toon mõne veel üle, mis teises blogis ripakil praegu :P

ei saa salata, et see salat (head sõnad juttis muidugi) on saanud inspiratsiooni kunagisest Geogre Brownes'-nimelise söögikoha mingist salatisaiast. see oli muidugi ammu-ammu, aga mu mälu järgi oli selline suur sai, mille peale kaks salatit, milledest üks selline kanasalat.
kuna ma söön seda tavaliselt ikkagi salati kujul, siis olen lisanud sinna ka mingi kapsalise juurde.

2 küpsetatud (grillitud-praetud vms) kanafileed
veerand keskmist hiinakapsast
1 purk (340g) magusat maisi
paar kõvemat ja hapumat õuna (poe omadest oleks Granny Smith ilmselt sobivaim)
majoneesi
hapukoort
soola, karrit jm maitseaineid vastavalt soovile

kanafileedena kasutasin seekord kaupluse õhtust soodushinda ja ostsin grillitud kanarinnaku. aga võib võtta ahjukana fileed nt või osta fileed ja praadida pannil maitseainetega, st. mis on käepärast ja mugavam.
jahutatud filee lõika sobivateks salatitükkideks. hiina kapsas haki ribadeks. õunad puhasta südamikest ja soovi korral koori ning lõika kanatükkidega sobivateks kuubikuteks. mais nõruta. sega kõik koostisained kokku.
kastmeks võta ca 2/3 majoneesi ja 1/3 hapukoort, maitsesta soola, vähese karri ja soovi korral nt valge pipraga või hakitud tilliga ning vala salatile. kastme koguseid ei oska ma kahjuks öelda, aga vast nii 400ml võiks kokku tulla.

loomulikult võib kasutada ka muid kanalihatükke, mis on mingist muust toidust järgi jäänud.

kanasalat734.jpg

postitas pilleriin 12:20 | arvamused (0)

2. september 2008

aedoasalat

hästi levinud on aedoa-singisalat, aga ühe oakasvataja soovitusel tegin sellist kartulisalatimoodi salatit hoopis. kogused on üsna huupi, ma tõesti ei mõõtnud neid üle :O

3-4 peotäit aedube
4-5 porgandit
4 muna
2-3 lühikest värsket kurki (või siis ca 1 pikk kurk)
2 marineeritud kurki
300g vorsti või sinki
soovi korral üks pisem sibul
majoneesi, hapukoort
maitserohelist, soola

aedoad keeda soolases vees pehmeks. sõltuvalt sordist ja kuivatusest võib see võtta aega 2-5 tundi :)
ise kasutasin Jaama turu nö rohelisel turul reedeti müüva onu nn saksa õlleubasid, mis on veidi pisemad kui tavaline aeduba ja mis keevad ka kiiremini.

porgandid keeda samuti pehmeks ja munad kõvaks :)
lase keedetud asjadel jahtuda.

seejärel haki porgandid, munad, kurgid ja vorst või sink sobivateks kuubikuteks ning pane koos ubadega kaussi. kui tahad lisada mugulsibulat, siis haki see ka peeneks ja lisa muudele ainetele. maitseroheline tükelda samuti peeneks ning lisa salatile.
kalla üle majoneesi ja hapukoorega, vajadusel lisa veidi soola (mina keetsin oad suhteliselt soolased, nii polnud vaja soola hiljem lisada).

ongi maitsev salat valmis :)

oasalat163.jpg

postitas pilleriin 19:24 | arvamused (0)

21. detsember 2007

pisut ärevaid makaroonasid

Eelroana jõululauale sobib makaroon väga hästi. Ega seda siis palju pea tegema, seda enam, et linnalastel VÄRSKET pastat tagliatellede näol saadaval.

Tagliatelle meresoolases vees pehmeks, korraks tõmbuma.
Enne toda aga maksab poest ostetud kuivatet puravikud kaheks tunniks likku jätta. Pärast seda siis hakata ja musta pipra, kuivatet tüümiani ning rõõsa koorega pannilt kuumast läbi lasta. Koort peab olema nii palju, et suurem seenetükk selles ujuda ei tohi, et oleks poolenisti kaetud.
Tagliatelle manu.
Eelroa veiniks olgu pinot grigio. Külm.

Volks

postitas Volks 01:13 | arvamused (0)

2. veebruar 2007

kergemat sorti rohekala

Salatipõhjaks:

jääsalatit, palju keski tahab
väikseid kappareid
rediseid
balsamiäädikat tunde järgi
tsipa oliivõli
tsipa vedelat mett

salati pääle
külmsuitsu gorbuša
külmsuitsu tuura ja
õrnsoola siia tükka

pluss korralik törts karulauguga toorjuustu (saksa toode)

ja semillion

postitas Volks 20:55 | arvamused (0)

11. veebruar 2005

Seene-oaroog paastuks, mis igate värskelt mekib

Retseptum säänne on:

võetagu:
100 g kuivatatud hiina musti shampinjone või 350 g soolatud ja siis ilma tingimata magestatud terveid metsaseeni
1 purk suuri valgeid ube
1 suur tomat
2 suurt eesti küüslauguküünt (või äärmisel juhul 5 hiina- ehk poolamaa oma)
pool punti värsket basiilikut
20 g taluvõid
kuivatet oregano (pune)
sool 'n must pipar veskist

Seenepoikad hakkele ja viiludeks. Siis koos nõrutet ubadega, mis konservipurgist välja valat' saavad pannile. Juurde saagu suure näpuotsaga oreganot. Enne seda aga on pann tuline ja sulavõi koos tiba oliiviõliga pääl.
Mõned küüslauguviilakad ka manu. Tsirrata üks 10 minti ja siis tulelt maha. Jahutada. Sellele segadusele tuleb manu anda värskelt hakitud basiilik, hakitud tomat, ülejäänud peenestet küüslauk ja sool 'n pipar. Serveerida jahutet viisil, aga mitte külmkapist tulnuna, sest muidu hangub oliivõli.

Röstsai, avokaadoviilud, valge vein - Torrontes

Volks

postitas 23:17 | arvamused (0)

20. november 2004

Šampinjoonid, pruunid ja lõhnavad.

Õnnis paast, maitsev paast.
Mulle paast meeldib. Üha enam.
Kuna eelmisel pühapäeval algas ortodoksidel (need kes toksivad kogu aeg) jõulupaast, on taaskord võimalus panna kaalule oma oskused maitsva toidu valmistamisel ja kehakaalu kilod (võimalikult vähenevad).

Täna tuli nt. idee maitsestada seeni.

Pruunid lõhnavad šampinjoonid.

400 g pruune šampinjone
1 supilusik ketjap manisi (magus paks soja)
2 supilusikut kuiva valget veini
1 eesti küüslaugupea nii 5 küünega
2 supilusikut päevalilleõli
kaks tubli näpuotsatäit kuivatet pune (oregano)
noaotsaga Sambal Oeleki (või muud toorchillit)

Pann tulele. Kummaks ja õli pannile. Küüslaugukene noa alla ja viiludeks. Pannile heita ja siristada pisut. Seenekesed pooleks (ja mitte enam!!!), et säilitaksid vähesegi seenemaitse, mis šampinjonidel on. Küüslaugule otsa ja praadida, kuni õli imendub seende ja pann kuivaks jääb. Nüüd veinikene ja sirrata veel. Siis chilli, oregano ja lõpuks magus soja.

Kena riisi manu.

Vein: müller-thurgau v. chardonnay

postitas 01:13 | arvamused (0)

27. juuli 2004

gazpacho

tegin siis täna selle suve esimese gazpacho. kunagi enne olen ka teinud.
tegu on siis vahemere äärest (hispaaniast) pärit külma aedviljasupiga. kogused on pandud nii umbes :)

supp:
750g tomateid (ilmselt võib ka konservi kasutada)
1 roheline paprika
3 lühikest kurki
1/2 tshillipipart
1 suurem sibul
2-3 küünt küüslauku
100g viilutatud musti oliive
pool klaasi oliivõli
kolmandik klaasi veiniäädikat
tomatimahla
külma vett
soola, pipart
basiilikut, peteselli, tüümiani, rosmariini (värske on parem)

saiakuubikud:
6 viilu röstsaia
2-3 küünt küüslauku
basiilikut, peteselli, tüümiani, rosmariini
oliivõli, umbes pool klaasi

koori tomatid, puhasta sibulad, küüslauk ja paprika. pane köögikombaini või purusta saumikseriga eelnevalt peenestatud 2 tomatit, pool sibulat, 1 kurk, veerand paprikat ja tshillipipar, enne purustamist lisa ka umbes pool klaasi tomatimahla. kui pole millegagi mikserdada, jäta see etapp lihtsalt vahele :)
vala segu kaussi. haki ülejäänud tomatid, paprika, kurk ja sibul suhteliselt peeneks ja pane kaussi, kalla ka oliivid sinna. purusta juurde küüslauk, vala peale õli ja äädikas ning lisa tomatimahla või -pastat, vajadusel lahjenda külma veega. lisa soola ja pipart ning hakitud maitserohelist.
sega läbi ning pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tõmbama.

mõni aeg enne serveerimist valmista saiakuubikud. pane ahi sooja umbes 175 kraadi juurde. lõika röstsaiast parajad kuubikud. pane kaussi õli ning sega sisse purustatud küüslauk ja peenekshakitud maitseroheline ning lisa saiakuubikud. kui on kaanega kauss, siis raputa ja keera ümber, tavalise kausi puhul sega; kuni õli on kõik saiatükkidesse imendnud.
nüüd aseta saiakuubikud ahjuplaadile ühekordse kihina ja aseta ahju umbes 20 minutiks. korra võiks vahepeal segada ka.

serveerimisel aseta saiakuubikud kausi põhja ning tõsta supp peale.
eraldi kausikestesse võib panna veel paprikat, tomatit, kurki ja keedumuna, mida igaüks saab vastavalt soovile supile lisada.
kõrvale sobib imehästi mõni valgem kuiv vein.


gazpacho075.jpg

postitas pilleriin 23:41 | arvamused (2)

20. juuli 2004

kartulikoored

kui ajad rasked, söögem kartulikoori ;)

värskeid kartulikoori
õli
2 küüslauguküünt
küüslaugusoola (lauasoola)
viie pipra segu

Hoolikalt pestud kartulitelt lõigata paksud koored. Kuivatada need majapidamispaberil, et hiljem õli potis üle keema ei hakkaks. Õli kallata potti nii palju, et kartulikoored selles vabalt ujuda saaksid. Kartulikoored panna keeva õlisse ja praadida kuldpruuniks. Valmis koortelt nõrutada liigne rasv ja kallata need sügavasse kaussi. Lisada maitseained ja ohtralt küüslauku ning raputada koored maitseainetega korralikult läbi. Serveerida taldrikul koos võileivatikkudega. Juurde sobib pakkuda õlut, kuid ilmtingimata eestimaist.

postitas pilleriin 23:20 | arvamused (1)

18. aprill 2004

Sardiinipasteet

Olgu öeldud, et sardiinipasteet, mis on erakordselt tavaline suupiste portugali köögis, puudub Eestis täiega. On muud igasugused: tuunikalast ja anshoovisest jne. Samas on sardiin kahtlemata väärikaim pasteedikala, kuna ei ole nii kuiv kui tuun ja ei ole nii soolane kui anshoovis.

Volks leiutas väga lihtsa resteptumi.

Sardiinu tomaatu pasteetu.

4 karpi atlandi sardiine õlis
purk (100 g) tomatipastat
soola
veskist musta pipart
jahvatatud muskaati

Sardiinitükid võetasse karpidest, nõrutatasse õlist är', eraldatasse selgroolülid ning hakkmassinast paar korda läbi. Tomatipasta lahjendatasse vähese veega, et oleks selline parajalt soustine. Lisatasse muskaati ja musta pipart.

Hakkmassinast käind kala ja tomatisoust segatakse kokku ning maitse järele soola manu. Jahutada, karpi, külmkappi.
Lahe määre külma laua jaoks. Järele proovitud.
Värske lavashiga parim. Mõnda tummist portugali punaveini kõrvale hiivata, sest teadagi Portugalis öeldakse: "Kui vein ei ole punane, siis ei ole see vein." Pääle kuulata fado-muusikat.

tervitelles

Volks

postitas 16:09 | arvamused (0)

4. aprill 2004

hakklihasüdamed

6 vormileivaviilu
võid, peterselli
400 g väga head loomaliha (fileed)
2 tl konserveeritud rohepipraterasid
soola, pipart
tillukesi kurke

Lõika igast vormileivaviilust 2 ilusat südant metallis piparkoogivormiga. Määri saiale võid ja raputa peale pisut peterselli. Sega hakkliha hakitud rohepipraga ja jaga see igale leivaviilule. Lase hakklihal saiatükikeste peal pisut laiali valguda. Prae esmalt lihapool (1-2 minutit) ja seejärel saiapool. Serveeri taldrikul, mida kaunistad hakitud sibula, värske salati ja tillukeste kurkidega.

postitas pilleriin 00:51 | arvamused (2)

22. märts 2004

kapsa-hakklihasalat

loominguline paus sai sundlõpu. terve nädal õnnestus hiilida nii, et midagi korralikku süüa ei teinudki. natuke oli kappi kogunenud siit, natuke sealt .. ah, valetan, üks maksastroganov sai siiski reedel kokku keeratud. igatahes aga avastasin ma täna kapist hakkliha, millest juba eile plaanisin süüa teha, kuid asjaolude kokkusattumisel ei olnud tänaõhtuni teinud. vaatasin ja mõtsin, et homme võib selle hakkliha vist prügikasti lennutada.
esimene idee oli niisama sibulaga ära praadida ja leivaga ära süüa. sibulat hakkides läksid aga mõtted köögikappide ja nendes leiduva man ning lõpptulemusena valmis hoopiski selline salat:

300g hakkliha
1 keskmine sibul
veerand keskmist kapsast
pool purki maisikonservi
3 muna
2spl suhkrut
soola, jahvatatud pipart, maitserohelist, majoneesi, sinepit

lõika kapsas ribadeks ning sega suhkruga. jäta seisma ning valmista vahepeal ette muid aineid.
keeda munad kõvaks (ca 10 minutit keevas vees). sibul haki mitte-väga peenikeseks. pane pann tulele, lase kuumaks, hakkliha peale, kuumuta läbi. lisa natuke jahvatatud pipart ning kuumuta veel. kui hakkliha hakkab vett eraldama, lisa sibul ning koos sibulaga kuumuta veel umbes 5 minutit. jäta jahtuma.
sega kapsast puulusikaga surudes või käte vahel mudides. kapsas peaks pehmeks muutuma. kui veel pole, siis sega kuni muutub.
haki munad katki ja kalla kapsale, lisa mais ja jahtunud hakkliha (hakkliha vedelikku pole salatisse vaja). vala peale majonees, lisa maitse järgi sinepit ja soola ning maitserohelist. sega korralikult.
see salat on üsna toitev ning sobib eraldi toidukorraks, kõrvale sobivad väga hästi tomatisektorid :)

postitas pilleriin 00:59 | arvamused (1)

25. veebruar 2004

tomati-juustuvorm

eilsete kuklite peale midagi lahedamat :)

Kogus: kuuele
Aeg: ettevalmistuseks 10 minutit + küpsetamiseks 20 minutit
1 portsjon annab 260 kcal

600g kirsstomateid
4 muna
2spl jahu
2dl hapukoort
4spl piima
peotäis värsket basiilikut
50g parmesani juustu
0,5tl soolaga
0,25tl musta pipart

Kuumuta ahi 190 kraadini ja võita vorm. Aseta tomatid vormi põhja. Klopi munad ja ja jahu ühtlaseks, lisa hapukoor ja piim. Lõpuks sega juurde hakitud basiilik ja riivitud parmesan. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu vormi ning küpseta 20 minutit. Serveeri soojalt.

kõrvale pakuksin oma aruga grillitud liha. aga mitte sellist kuivaks küpsetatud. võiks olla selline ca 1cm läbimõõduga loomalihaviilud, mis viskad tulikuumale õlitatud pannile ja lased paar minutit ühelt poolt ning natuke vähem teiselt ning pannilt võttes lisad maitseained.
kui kardad kiirpihvi teha, siis võid võtta minutpihvid :)

postitas pilleriin 13:58 | arvamused (0)

20. veebruar 2004

bruschetta tomatiga

selline imelihtne, aga imemaitsev itaalia eine :)

4 viilu ciabattat vm. (itaalia) saia
2-3 küüslauguküünt
4-5 tomatit
3-4 vart värsket basiilikut
oliivõli, soola, pipart

puhasta ja haki tomatid kuubikuteks ja pane kaussi. puhasta küüslaugud ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi tomatite kohal, et õli kaduma ei läheks :) haki basiilik peeneks ning lisa tomati-küüslaugu segule. vala peale tilgake oliivõli (parim on külmpressõli), raputa soola-pipart ning sega ära. jäta seisma.
nii. nüüd pane ahi sooja ja rösti saiaviilud ära. pane viilud ikka sooja ahju ja hoia neid seal umbes 5 minutit, vajadusel pööra külge.
veel kuumadele saiadele pane tomatisegu peale. kaunista värskete basiilikulehtedega.

kui kasutad pikka saia, siis võid lõigata saia pikuti pooleks ning seejärel sobia suurusega tükkideks. arvesta sellejuures, et sellest kattekogusest jätkub umbes 4le tavalisele saiaviilule.
võib teha ka nii, et küüslauku ei lisa kattele, vaid määrid saiu küüslaugu või küüslauguvõiga peale röstimist.

muide, sobib imehästi veinikõrvaseks :)

välja võiks tulemus näha umbes nii:

bruchetta.jpg

postitas pilleriin 00:24 | arvamused (2)